INDUSTRI

Virgin Galactic vil sende mennesker ut i rommet innen nyttår

Virgin Galactics romfly USS Unity skal nå fly ut i rommet med mennesker for første gang.

Virgins grunnlegger, milliardæren Richard Branson, har nå kunngjort at romflyet hans – USS Unity – blir det første til å sende turister ut i rommet.
Virgins grunnlegger, milliardæren Richard Branson, har nå kunngjort at romflyet hans – USS Unity – blir det første til å sende turister ut i rommet. Foto: Virgin Galactic
Av THOMAS DJURSING, ING.DK
10. des. 2018 - 19:10

Det utspiller seg for tiden et romkappløp mellom de to ledende kandidatene til å sende turister opp i rommet: bedriftene Blue Origin og Virgin Galactic.

Blue Origin har allerede gjennomført ni ubemannede flygninger med raketten New Shepard, og har planer om en bemannet flygning i begynnelsen av 2019.

Men Virgins grunnlegger, milliardæren Richard Branson, har nå kunngjort at romflyet hans – USS Unity – slår dem, og blir først til å sende mennesker opp over karman-linjen i 100 kilometers høyde; grensen til rommet.

Blir med selv

– Vi vil være i rommet i løpet av uker, og ikke måneder, sa Richard Branson nylig i et intervju med tv-stasjonen CNBC, hvor Branson forteller at også han personlig er i full gang med astronauttrening, blant annet fysisk trening og sentrifugetrening.

Han regner nemlig med å være med på turen selv i løpet av april neste år, når testpilotene på USS Unity har foretatt en rekke vellykkede flygninger.

– Jeg har ikke tillatelse til å være med før testpilotene har tatt turen et par ganger. Jeg ville ha elsket å være med på denne første turen, men pilotene er utrolig modige mennesker, sier Richard Branson til CNBC.

Se USS Unitys tredje flygning nedenfor:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

2 millioner for en romtur 

Virgin Galactic har jobbet raskt for å gjøre det nye romflyet USS Unity klar etter uhellet i 2014 med det tidligere romflyet USS Enterprise, hvor den ene piloten omkom.

USS Unity har fram til nå gjennomført tre flygninger med en tent rakettmotor som har sendt flyet opp til 52 kilometers høyde og en hastighet på Mach 2,47 i juli i år.

En tur med USS Unity kommer til å koste drøyt 2 millioner norske kroner, men Richard Branson forventer, at prisen vil falle i løpet av de kommende ti årene til et sted mellom 325.000 og 430.000 kroner.

Ifølge Richard Branson har 600 personer forhåndsbestilt en tur med USS Unity, og enda flere står på en venteliste. Dermed er milliardæren overbevist om at romturisme vil være god butikk:

«Hvis jeg står i et rom med ti mennesker, vil åtte av dem gjerne ta turen ut i rommet hvis de har råd,» sier han til CNBC.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Ing.dk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.