LUFTFART

Boing kaller inn til stort møte: - Tegn på at problemet snart er løst

Boeing har invitert over 200 piloter, tekniske sjefer og representanter for myndigheten til et møte onsdag.

Boeing har invitert til informasjonsmøte om modellen 737 MAX, noe som kan være et tegn på at oppdateringen av programvareproblemene som har ført til at flymodellen er satt på bakken etter to store ulykker på kort tid.
Boeing har invitert til informasjonsmøte om modellen 737 MAX, noe som kan være et tegn på at oppdateringen av programvareproblemene som har ført til at flymodellen er satt på bakken etter to store ulykker på kort tid. Foto: AP
25. mars 2019 - 07:39

Selskapet jobber for å få 737 MAX på vingene igjen.

Møtet er et tegn på at rettingen av programvareproblemet på flytypen snart er ferdig, skriver Reuters , men minner om at myndigheten fortsatt må godkjenne oppdateringen.

I helgen var piloter fra tre amerikanske flyselskaper med på å teste den oppdaterte programvaren, melder CNN. Endringene skal redusere faren for at et datastyrt stabiliseringssystem plutselig sender flyet bratt nedover. Systemet, som kalles MCAS, antas å ha vært en vesentlig faktor da et fly fra Lion Air styrtet i Indonesia i fjor. Det samme systemet mistenkes for å ha ført til flystyrten i Etiopia nylig. Alle om bord mistet livet i de to ulykkene: 189 i Indonesia og 157 i Etiopia.

Onsdagens samling i delstaten Washington er en del av en plan for å nå ut til alle nåværende og fremtidige operatører som bruker 737 MAX, samt de relevante landenes luftfartsmyndigheter, for å diskutere oppdateringer i programvaren og opplæringen, skriver Boeing i en uttalelse.

737 MAX er Boeings mest populære modell, med bestillinger for over 500 milliarder dollar, regnet etter flyets listepris.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.