IKT

Blør på bredbånd

ADSL-satsingen til Telenor gir foreløpig ingen avkastning. Ifølge selskapets kvartalsrapport, som ble lagt fram i dag, bidrar satstingen negativt inntil kritisk masse er nådd. Det vil ikke skje i løpet av dette året, skriver Telenor i rapporten.

Tormod Hermansen kan likevel smile i barten. Driftsinntektene og driftsresultatet til børskjempen gikk rett vei i løpet av årest første tre måneder. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger økte med 27,6 prosent til 2,9 milliarder kroner i perioden når gevinster og tap holdes utenfor. Driftsinntektene økte med 19 prosent.

Investerer milliarder

Telenor regner med å investere 12 miliarder kroner i løpet av året. Beløpet inkluderer fire milliarder kroner til datterselskaper i utlandet og og over to milliarder kroner i forbindelse med flytting og samlokalisering på Fornebu.

Selskapet lover sterkere fokusering av kjernevirksomheter og effektivisering av driften. Det vil gi fortsatt god vekst i driftsinntektene, ifølge styrets beretning. Mobilmarkedet i Norge har forlatt den bratte vekstbakken. Telenor mener derfor at driftsinntektene flater ut på hjemmemarkedet.

Avtroppende konsernsjef, Tormod Hermansen, sier at Telenor ser vekstmuligheter for mobilmarkedet internasjonalt.

-Telenor har i første kvartal arbeidet målbevisst med sikte på å bedre marginene, noe som har gitt en god resultatvekst. Telenor er nå den største mobiloperatør med base i Norden, og totalt internasjonalt har konsernet 9,3 millioner mobilabonnement når vi regner inn vår forholdsmessige andel i de selskapene vi har eierandeler i," sier Hermansen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.