SAMFERDSEL

Betydelig lavere biltrafikk i de største byene

Biltrafikken inn til og inne i de største byene har gått kraftig ned, spesielt torsdag. Det viser tall fra Statens vegvesen.

Jevn trafikk nordover på E16 over Sundøya og Slettøya i Steinsfjorden lørdag formiddag. Tallene til og med torsdag viser en betydelig nedgang i biltrafikken inn til og ut fra de store byene.
Jevn trafikk nordover på E16 over Sundøya og Slettøya i Steinsfjorden lørdag formiddag. Tallene til og med torsdag viser en betydelig nedgang i biltrafikken inn til og ut fra de store byene. Foto: NTB Scanpix
14. mars 2020 - 16:06

– Vi har foreløpig tall til og med torsdag 12. mars. Trafikken går litt ned hele uka, men det er først og fremst fra onsdag vi ser en større nedgang. Torsdag var nedgangen sterk, både sammenlignet med tall fra forrige torsdag og samme ukedag for ett år siden, sier direktør for transportutvikling i Statens vegvesen, Per Roald Andersen, i en pressemelding.

Tallene for fredag vil ikke være tilgjengelige før førstkommende mandag. Da vil man også kunne se tallene fra hyttetrafikken ut av byene. Flere fjellkommuner har slitt med at folk har ankommet i stort antall til tross for at helsemyndighetene har bedt folk om å unngå fritidsreiser i forbindelse med koronaviruset.

Torsdag kom regjeringen med kraftige tiltak i forbindelse med koronaviruset, og det er derfor naturlig å sette nedgangen i trafikken i sammenheng med dette.

Sammenligner vi torsdag 12. mars med torsdag 14. mars i fjor er nedgangen størst i Trondheim, med nesten 12 prosent, fulgt av Bergen med 9 prosent, Nord-Jæren med 8 prosent og Oslo-området med knapt 7 prosent.

Norske olje- og gasselskaper kan bli pålagt å bygge opp store lagre for CO2-lagring framover.
Les også

EUs nye lov om nullutslipp i industrien kan få stor betydning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.