FYLKESVEI

Bertelsen & Garpestad skal bygge ny gang- og sykkelvei i Rogaland for 93 mill

Ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 4286 på Eigerøy i Eigersund er på gang. Selve veien skal også bli utvidet med gul midtlinje.

Ytstebrødvegen på Eigerøy i Egersund.
Ytstebrødvegen på Eigerøy i Egersund. Foto: Rogaland fylkeskommune
4. apr. 2023 - 05:56

– Innbyggerne på Eigerøy har ventet lenge på dette prosjektet, sier prosjektleder i Rogaland fylkeskommune, Åsbjørn Søyland, i en melding fra fylket.

Byggingen starter i august/september.

Vis mer

Kontrakten ble lyst ut som en totalentreprise. Fristen for å levere inn tilbud var 22. februar. Det kom inn tre tilbud, fra Risa, Bertelsen & Garpestad og Bjelland.

Konkurransen ble evaluert ut fra flere kriterier, og pris alene var ikke avgjørende.

– Vi har blant annet sett på hvordan entreprenøren vil organisere og gjennomføre prosjektet, planer for sikkerhet, helse og arbeidsmiljø, og ikke minst klimaløsninger som gir mindre utslipp i byggeperioden, sier prosjektlederen.

Bertelsen & Garpestad skåret høyest på totalvurdering, og hadde også den laveste tilbudssummen: 93 millioner kroner. Rogaland fylkeskommune signerer kontrakt med Bertelsen & Garpestad i midten av april når karensperioden er over.

Prosjektet skal være ferdig 1. april 2025.

Prosjektet omfatter tre kilometer mellom Leidland og Skadberg. Her skal det bli tryggere vei for gående og syklende, og bedre vei for bilistene.

Arkeologiske utgravinger ble utført sommeren og høsten 2021.

Les også

Setter inn nye elektriske ferger på sambandet Stokkvågen-Lovund-Træna

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.