BYGG

Bergensere er skeptiske til Røkke-skyskraper

Verken ordfører, byarkitekten eller lederen for plan- og bygningsetaten i Bergen jubler for en mulig Røkke-skyskraper i byen.

En modell av den 200 meter høye bygningen til Kjell Inge Røkke som skal huse World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter.
En modell av den 200 meter høye bygningen til Kjell Inge Røkke som skal huse World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
15. feb. 2019 - 06:47

Bærum kommunestyre sa nei til Kjell Inge Røkkes planlagte skyskraper på Fornebu. Nå ønsker flere aktører å flytte det 64 etasjer høye bygget til Bergen.

Vestlandshovedstaden har strenge regler for høyhus i sentrum med en maksgrense på 27 meter. Selv om den grensen står for fall, er det flere som ikke automatisk ønsker et «Røkke-tårn» på 200 meter velkommen, skriver Bergens Tidende.

– Vi trenger ikke denne typen ekstreme høyhus i Bergen. Det trengs ikke på Fornebu, ikke i Oslo og i hvert fall ikke i Bergen, sier byarkitekt Maria Molden. Hun ønsker gjerne Kjell Inge Røkkes havsenter velkommen, men i en annen form.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi kjøper ikke ferdigbygg på 200 meter til denne byen. Men vi går veldig, veldig gjerne i dialog.

Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) legger seg på samme linje: ja til havsenter, nei til skyskraper.

– Det kan jeg ikke se er aktuelt. Sentrum er en middelalderby. Men jeg mener det er et sidespor å begynne med å diskutere selve tårnet. Vi får begynne med et møte, og høre hvilke ønsker de har, sier han.

Også lederen for den rette fagetaten, plan- og bygningsdirektør Mette Svanes. er skeptisk til høyden.

– Det vil sprenge alle skalaer vi har i Bergen. Jeg skal ikke si at det er umulig, men personlig mener jeg det er for høyt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.