KLIMA

Ber regjeringen droppe klimameldingen

ØNSKER FORLIK: Nikolai Astrup ønsker å droppe klimameldingen til fordel for et nytt, bredt forlik, men har ikke diskutert det med de andre opposisjonspartiene. Her står han sammen med Borghild Tenden (V) og Line Henriette Hjemdal (KrF).
ØNSKER FORLIK: Nikolai Astrup ønsker å droppe klimameldingen til fordel for et nytt, bredt forlik, men har ikke diskutert det med de andre opposisjonspartiene. Her står han sammen med Borghild Tenden (V) og Line Henriette Hjemdal (KrF). Bilde: Scanpix
7. feb. 2012 - 08:16

Høyre mener Stortinget kan ta jobben med å lage et nytt, bredt klimaforlik og ber regjeringen droppe klimameldingen som er ventet fremmet i juni.

Les også: Klimameldingen utsatt igjen

Strekker ut en hånd

Regjeringen sliter med flere politiske hodepiner i forbindelse med klimameldingen, blant annet hvor stor del av klimagassutslippene Norge skal Norges klimaregning vokser .

– Vi erkjenner at arbeidet med klimameldingen er meget krevende. Derfor strekker vi ut en hånd: La oss lage et nytt forlik i Stortinget, sier Høyres miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup til Aftenposten.

Les også: Her er miljøtoppenes krav til klimameldingen

Klimakur på nytt

Han mener Stortinget kan føre forhandlinger på grunnlag av dokumentet « Så mye koster klimakuren », som ble utarbeidet sommeren 2010.

Klimakuren: Klimakuren:<br/> Dette er tiltakene

– Å gå rett til Stortinget vil ikke være noen unaturlig måte å gjøre dette på. Det dreier seg jo om å følge opp det brede forliket om klimapolitikken som ble gjort i Stortinget i januar 2008, sier Astrup.

Høyre har foreløpig ikke drøftet forslaget med noen av de andre opposisjonspartiene på Stortinget. Frp har tidligere krevd at Høyre Frp med klimaultimatum til Høyre .

Les også:

Stoltenberg taus om klimaforliket

Presser på for klimakutt

Ny rapport: Klimaarbeidet går i sneglefart

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.