ENERGI

Bellona-leder vil utvide vernet av Lofoten sørover

Peker på Trænarevet som det neste stridsområdet på norsk sokkel. 

Trænarevet ligger sør for Lofoten og fortjener også beskyttelse mot olje- og gassvirksomhet, mener Frederic Hauge og varsler kamp.
Trænarevet ligger sør for Lofoten og fortjener også beskyttelse mot olje- og gassvirksomhet, mener Frederic Hauge og varsler kamp. Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
9. apr. 2019 - 07:29

Etter at Ap sa nei til oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja, tror Bellona-leder Frederic Hauge at Trænarevet, som ligger lenger sør, blir det neste stridsområdet.

Hauge var en av dem som var tidlig ute med å peke ut Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) som «Den Store Saken», skriver Aftenposten. Når området nå er sikret mot petroleumsvirksomhet, vender han blikket litt lenger sør, mot Trænarevet.

– Mot forskernes sterke anbefalinger ble det likevel gitt tillatelse til å lete etter olje og gass her, sier Hauge og viser til at Olje- og energidepartementet allerede har tildelt lisenser til oljeselskap.

Han peker på at området er en del av det produktive økosystemet knyttet til Lofoten, har svært viktige korallrev, og at havstrømmene i området gjør at et oljesøl med all sannsynlighet vil havne i Lofoten.

– Her skal myndigheter og oljeselskap få merke at motstanden mot å drive prøveboring vil øke jevnt og trutt. Vi vil kjempe for at disse områdene også får den beskyttelsen de fortjener, sier Hauge.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.