ENERGI

Bellona frykter for sikkerheten til de ansatte på Melkøya

Bellona er bekymret for sikkerheten til de ansatte ved gassanlegget på Melkøya etter at det onsdag var en ny alvorlig hendelse ved Equinor-anlegget.

Onsdag var det en gasslekkasje på Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest. Bellona frykter for sikkerheten til de ansatte på anlegget etter flere uønskede hendelser.
Onsdag var det en gasslekkasje på Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest. Bellona frykter for sikkerheten til de ansatte på anlegget etter flere uønskede hendelser. Foto: Jonathan Jæger / Hammerfestingen /NTB
1. juni 2023 - 13:55

Onsdag oppsto det en gasslekkasje på LNG-anlegget på Melkøya utenfor Hammerfest i Finnmark. Lekkasjen ble senere på dagen stanset, og det er uklart når produksjonen kan starte opp. Petroleumstilsynet opplyser til NRK at de vurderer å iverksette gransking. Bellona mener at både Equinor og Petroleumstilsynet tar for lett på sikkerheten ved anlegget.

– Vi mener Petroleumstilsynet er altfor svake i klypa, og at de ikke bør tillate oppstart før Equinor evner å drive anlegget sikkert, sier seniorrådgiver i Bellona, Eivind Berstad.

Alvorlig hendelse

Hendelsen er en av flere alvorlige og uønskede hendelser på Melkøya-anlegget. 4. mai i år ble anlegget stengt ned etter at man fant feil ved en varmeveksler. I 2020 brøt det ut storbrann på anlegget, og det ble driftsstans i 18 måneder – en hendelse Petroleumstilsynet karakteriserte som en av de mest alvorlige i petroleumshistorien.

Berstad mener de ansatte har grunn til å frykte for egen sikkerhet.

– Bare et under at ingen ble skadd

– Det er absolutt grunn til å være bekymret for sikkerheten til de ansatte på Melkøya, det er bare et under at ingen ble skadd i brannen i 2020, sier seniorrådgiveren.

Equinor sier derimot at de ansatte kan være trygge når de går på jobb på Melkøya.

– Vi tar sikkerhet på største alvor, og det ligger til grunn for alt arbeidet vi gjør. Når hendelser inntreffer, har vi prosedyrer som gjør at konsekvensene blir minst mulig, sier pressetalskvinne hos Equinor, Ellen Maria Skjelsbæk.

Flytoget.
Les også

Nye togproblemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.