OFFSHORE

Atlantis i rute

Stavanger ONS:-Vi håper å teste Atlantis i Gandsfjorden i løpet av vinteren. Det avhenger mye av værforholdene. Vi vil nødig at den faller til havs under en vinterstorm rundt Lista og Jæren, forteller ideskaperen og ildsjelen Terje Magnussen.

Atlantis er en bøye som plasseres rundt 90 meter under havoverflaten. Den er festet til havbunnen med strekkstag. På Atlantis kan det monteres konvensjonelle undervannsbrønnhoder slik at brukerne slipper å investere i dyrt og komplisert dypvannsutstyr. Fra Atlantis til overflaten bringes oljestrømmen opp med vanlige fleksible stigerør.

Etter at testen er gjennomført i Gandsfjorden, skal bøyen transporteres til Angola hvor den skal testes ut på Shells oljefelt i blokk 18. Det er denne oljelisensen som betaler for bøyen som nå er under bygging.

-Vi har stor interesse for denne teknologien fra vestafrikanske land. Bøyen er så enkel å produsere at den kan bygges og utrustes lokalt. Dermed er det mulig for disse landene å få en større del av utstyret til utbyggingene utført i eget land, foreteller Magnussen.

Eiere i Atlantis er Andreas K.L. Ugland AS, O.T. Tønnevolds rederier, Aker Kværner, Statoil og Roglandsforskningen

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.