STATENS VEGVESEN

Arbeidet med å finne ny vegdirektør har startet

Det opplyser Samferdselsdepartementet til veier24.

Den nye Vegdirektøren skal fortsatt sitte på Brynseng i Oslo, selv om staben i Vegdiretkoratet blir vesentlig mindre enn før.
Den nye Vegdirektøren skal fortsatt sitte på Brynseng i Oslo, selv om staben i Vegdiretkoratet blir vesentlig mindre enn før. Foto: Jarle Skoglund
21. mai 2019 - 09:44

Samferdselsdepartementet bekrefter at de har startet prosessen med å rekruttere ny vegdirektør etter at Terje Moe Gustavsen døde 4. mai.

Fra departementets kommunikasjonsavdeling får Veier24 opplyst at de tar sikte på å lyse ut stillingen før sommeren.

Det betyr at konstituert vegdirektør, Bjørne Grimsrud, kan påregne å måtte bekle stillingen til godt ut på høsten før det er avklart hvem som blir ny vegdirektør.

Krevende jobb

Den nye vegdirektøren vil begynne i jobben i en situasjon som nok oppleves som både krevende og spennende for Statens Vegvesen som er midt inne i en svært omfattende omorganisering. Alle brikkene vil neppe være falt på plass før vedkommende inntar sjefskontoret på Brynseng i Oslo.

Statens vegvesen er, på linje med Nav og Forsvaret, en av de virkelig store statlige organisasjonene, med rundt 7000 stillinger fordelt over hele landet ved inngangen av 2019. Når årsskiftet kommer skal tallet være redusert til 4850. 

Da skal seks divisjoner være på plass, med en helt annen geografisk spredning enn dagens Vegvesen-organisasjon. Ny organisering og kostnadskutt blir derfor sentrale oppgaver for den nye vegdirektøren, som vil disponere en årlig tildeling på rundt 32 milliarder kroner.

Lavt lønnet

Lønnsmessig har stillingen som vegdirektør ikke vært spesielt attraktiv. Terje Moe Gustavsen hadde i fjor en årslønn på rundt 1,6 millioner kroner, langt under lønnsnivået for tilsvarende stillinger i det private næringsliv.

Til sammenligning har administrerende direktør i Nye Veier, Ingrid Dahl Hovland, en årslønn på 3,9 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.