LUFTFART

737 Max settes i trafikk igjen i USA

Et Boeing 737 Max-fly tar igjen av med passasjerer om bord i USA. Tirsdagens tur blir den første i landet siden flyene ble satt på bakken etter to dødsulykker.

Årsaken til at flyene ble satt på bakken over hele verden i mars 2019, var to ulykker som krevde til sammen 346 liv.
Årsaken til at flyene ble satt på bakken over hele verden i mars 2019, var to ulykker som krevde til sammen 346 liv. Foto: Ted S. Warren/AP/NTB
29. des. 2020 - 17:00

Flygningen vil gå fra Miami til New York tirsdag og 100 passasjerer skal være med. Amerikanske luftfartsmyndigheter godkjente Boeing 737 Max for flyging igjen i midten av november.

Flytypen ble tidligere i desember satt i trafikk igjen i Brasil. Boeing 737 Max-flyene kan trolig også gjenoppta flygninger i Europa på nyåret etter at EUs byrå for flysikkerhet sa at flyene er trygge.

Årsaken til at flyene ble satt på bakken over hele verden i mars 2019, var to ulykker som krevde til sammen 346 liv. I begge flystyrtene var det en enkelt sensor som førte til at flynesen plutselig vendte nedover uten at flygerne greide å gjenvinne kontrollen.

Dersom denne type feil ikke håndteres korrekt, kan høyderoret løpe løpsk med en mengde følgeproblemer som i verste fall kan føre til at besetningen mister kontroll over flyet, skrev TU kort tid etter Lion Air-ulykken i 2018.

Selskapet ble i en granskningsrapport anklaget for å ha satt profitt foran sikkerhet, og Boeings toppsjef fikk sparken som følge av saken.

Boeing har hatt flere problemer med bestselgeren 737 Max de siste årene.
Les også

Panel falt av flyet – nå stuper salgstallene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.