LinkedIn for ingeniører

5 tips fra eksperten: Slik bruker du LinkedIn for å få gode teknologi-jobber

– LinkedIn er mye mer enn en CV-plattform.

På LinkedIn gjelder andre regler enn på Facebook. Du trenger ikke å ha møtt personen i virkeligheten for å spørre om dere kan knytte kontakt., mener Christoffer Bertilsson.
På LinkedIn gjelder andre regler enn på Facebook. Du trenger ikke å ha møtt personen i virkeligheten for å spørre om dere kan knytte kontakt., mener Christoffer Bertilsson.

– LinkedIn er mye mer enn en CV-plattform.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

Erik Devold, seksjonssjef for Nito kompetansesenter, er hvert år med på å hjelpe rundt tusen jobbsøkende NITO-medlemmer.

Han sier at de ved kompetansesenteret har blitt veldig tydelige på å anbefale LinkedIn til jobbsøkere.

– Vi ser at LinkedIn brukes oftere i rekrutteringen av ingeniører. Rekrutterere bruker LinkedIn aktivt, sier Devold.

Få de riktige kontaktene

LinkedIn handler ikke bare å om å legge inn CV-en og scrolle stillingsannonser. Det dreier seg også om å knytte kontakter.

Og på LinkedIn er kvaliteten på kontaktene viktigst.

– Det er ikke flest mulig kontakter som er poenget, men at du får de riktige kontaktene. Nyutdannede studenter kan være interessante kontakter for ledere som skal rekruttere, for eksempel, sier Devold. 

Han minner om at som ingeniør er poenget å bruke ord på kompetansen som du selv ville brukt hvis du skulle googlet etter en jobb. Da blir du funnet av rekrutterere som søker etter akkurat de ordene.

Aktiv bruk av LinkedIn

Men hvordan kan du bruke LinkedIn på en aktiv måte når du skal skifte jobb?

Christoffer Bertilsson er grunnlegger i Nettly, og en hyppig brukt kursholder  som blant annet har spesialisert seg på bruk av LinkedIn.

– Jeg er litt imot å se på LinkedIn som en CV-plattform. Du må gå aktivt ut og bygge nettverk, men samtidig er det viktig å ha en god profil på plass, sier Bertilsson.

Han anbefaler følgende trinn: 

1. Fyll ut CV-en:

En LinkedIn-CV trenger ikke være en fullstendig oversikt. Du trenger ikke ha med hver eneste sommerjobb fra du var 16. Isteden kan du fylle ut det som er relevant for hva du kan hjelpe bedrifter med.

2. Ta et godt bilde:

Det bør være tatt av en proff fotograf, for å få et bilde der du smiler og ser åpen ut.

– Det kan gjøre stor forskjell, mener Bertilsson.

3. Nøkkelkvalifikasjoner

LinkedIn lar deg fylle inn et lite sammendrag av hva du kan. Da bør du ikke bare ramse opp hva du har gjort, men prøve å skille deg litt ut ved å prøve å fortelle en historie om hvordan du har gjort erfaringene dine. Målet er å fremstå som en person som vil noe. 

– Hvis du er arbeidsledig, så unngå å skrive det. Velg heller en formulering av typen «interessert i nye utfordringer», sier Bertilsson.

4. Knytt kontakter

På LinkedIn gjelder andre regler enn på Facebook. Du trenger ikke å ha møtt personen i virkeligheten for å spørre om dere kan knytte kontakt. 

– Linkedin har blitt et sted hvor folk er åpne for å knytte kontakt med andre profesjonelle og folk i markedet.

– Du kan tenke på hvem i organisasjonen som kan hjelpe deg med å få den jobben du vil ha. Det gjelder å knytte til seg de personene. I en mindre bedrift kan det være daglig leder som er mest relevant, mens en stor bedrift har egne HR-folk som har ansvar for ansettelser. 

5. Send meldinger til kontaktene dine

Når du knytter kontakt med en person, sender du en tilpasset melding til vedkommende. 

Et eksempel kan være:

«Hei, Christoffer! Jeg kom over profilen din her på LinkedIn. Jeg jobber i samme bransje som deg, byggebransjen, og det hadde vært interessant å holde kontakten her videre.»

Bertilsson understreker at han ikke har noen fasit på hvordan dialogen skal fortsette, men en mulighet er å spørre om det hadde vært interessant å møtes for en kopp kaffe.

– Da blir det proaktivt, da får du kontroll over situasjonen. Du ber på en måte om et jobbintervju, sier Bertilsson.

Og selv om du ikke får til det, mener han at du har du gitt deg selv et forsprang hvis du senere søker på en utlyst stilling i formaet.

– Du ligger før alle andre når du faktisk har tatt kontakt. Så lenge du holder kontakten, er du langt framme i pannebrasken på dem som ansetter, sier Bertilsson. 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå