IKT

45.000 Bergens-bredbånd

Bredbåndet blir levert av det bergensbaserte bredbåndsselskapet NextGenTel.

-Vi er glade for å kunne tilby våre medarbeidere og deres nærmeste gode IT-verktøy med kontinuerlig adgang til internett. Dette styrker tilgangen til informasjon og kan gjøre hverdagen litt enklere for mange, sier byråd for tekniske tjenester, Nils Arild Johnsen.

Brer om seg

Denne avtalen offentliggjøres bare to dager etter at Statoil og NexGenTel kunne fortelle at 10.000 ansatte i oljeselskapet får bredbåndstilbud.

Statoil-avtalen og Hordalands-avtalen er ikke bare en fjør i hatten for NexGenTel, men betyr også at bredbåndstilbudet når stadig lengre ut fra stor-byene.

Hordalands-avtalen innebærer blant annet at utbredelsen av bredbånd i Bergen og omegn styrkes. Avtalen gjelder for ansatte i Bergen kommune og i kommunale selskaper, samt ansatte i kommuner tilknyttet Bergens kommunes innkjøpsavtale.

I praksis betyr dette - ifølge en pressemelding fra Bergen kommune - at nærmere 45.000 ansatte vil kunne benytte seg av tilbudet. Bergen er allerede den av storbyene med best bredbåndsdekning, og med dette løftet forsterkes denne posisjonen ytterligere.

Moderne utstyr og høy hastighet

Avtalen innebærer at de ansatte kan velge mellom forskjellige PC-pakker, samt bredbåndstilknytning med høy hastighet. Hastigheten i bredbåndstilknytningen er fra 704 Kbps, som i tillegg til ordinær Internett-tilgang også gir alle muligheter for å oppleve lyd og levende bilder med høy kvalitet. Den ansatte får et månedlig trekk i bruttolønn over tre år, hvilket betyr at den ansatte her får tilgang til de nye mulighetene til en svært gunstig pris.

-Bergen er den byen i landet med best bredbåndsdekning, sier markedsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel. -Denne avtalen innebærer at vi kommer til å bygge ut enda flere bredbåndssentraler i Bergen og omegnskommunene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.