KLIMA

300 tonn forurenset masse

Veiolje og diesel har forurenset grunnen på Lurahammaren i Sandnes kommune.
Veiolje og diesel har forurenset grunnen på Lurahammaren i Sandnes kommune. Bilde: colourbox.com

300 tonn forurenset masse er funnet ved Statoil Norges eiendom på Lurahammaren, mellom Forus og Sandnes.

Mest diesel

Anleggsarbeidere fra T. Stangeland Maskin, som jobber for Jernbaneverket, har funnet 20 kubikkmeter masse forurenset av veiolje, og et par hundre kubikkmeter dieselforurenset masse på samme eiendom. Det skriver Stavanger Aftenblad.

– Totalt har vi fjernet rundt 300 tonn forurenset masse fra Lurahammaren, sier anleggsleder Sigbjørn Tveiten i T. Stangeland Maskin til avisen.

Andre holdninger

Årsaken skal være at det tidligere sto en stor dieseltank på toppen av Lurahammaren. Den ble fjernet for flere år siden, men skal ha hatt store lekkasjer.

– Dessverre er det slik at det finnes søl fra gamle dager, da holdningene til miljøet var annerledes enn de er i dag, sier informasjonssjef Knut Hansen i Statoil Norge, StatoilHydros datterselskap, til Stavanger Aftenblad.

Fraktes bort

Statoil Norge har tatt på seg det økonomiske ansvaret med opprydningen, og de forurensete massene er blitt kjørt til et mottak for oljeholdig avfall i Risavika.

Prosjektleder Mikal Bjørløw i Jernbaneverket sier at funnene ikke får noen konsekvenser for framdriften i arbeidet med dobbeltsporet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.