ENERGI

26. konsesjonsrunde utsettes: – En katastrofe, sier Ståle Kyllingstad

Industrileder Ståle Kyllingstad karakteriserer utsettelsen som en katastrofe for norsk og europeisk energiforsyning. – Jeg ser ikke noe stort problem ved utsettelsen, sier olje- og energiministeren.

Et knefall for SV, kaller konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM-Gruppen regjeringens valg om å utsette 26. konsesjonsrunde til etter denne stortingsperioden.
Et knefall for SV, kaller konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM-Gruppen regjeringens valg om å utsette 26. konsesjonsrunde til etter denne stortingsperioden. Foto: Kyrre Lien

– Jeg mener det er en katastrofe og at det er et knefall for SV, sier konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM-Gruppen om utsettelsen av 26. konsesjonsrunde. – Terje Aasland sier at vi må lete, og da burde han og regjeringen også holde fast på at vi trenger nye områder når vi vet hvor viktig dette er for Europa, som trenger energi. Mange land er helt avhengig av norsk gass, og da bør vi stille opp, sier Kyllingstad. I hans konsern jobber ca. 2900 ansatte med å utvikle teknologi for både oljeindustri og fornybarindustri. 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.