INDUSTRI

2500 sekker med stank-avfall fjernes

SKAL ENDELIG FJERNES: Rester fra avfallet etter eksplosjonen på Vest Tank er pakket i poser, men disse vil gå i oppløsning, mener befolkningen. Mange er fortsatt plaget av lukt og helseplager etter eksplosjonen i fjor vår.
SKAL ENDELIG FJERNES: Rester fra avfallet etter eksplosjonen på Vest Tank er pakket i poser, men disse vil gå i oppløsning, mener befolkningen. Mange er fortsatt plaget av lukt og helseplager etter eksplosjonen i fjor vår. Bilde: Marit Hommedal

Alexela Sløvåg skal likevel fjerne 800 tonn med forurensede grusmasser fra Gulen.

Denne uken fikk Statens forurensingstilsyn bekreftelse på at selskapet har inngått en bindende avtale med danske DVS Vandteknik.

Hadde ikke avtale

Tidligere i sommer så Statens forurensingstilsyn seg lei på at Alexela ikke gjennomførte opprydning innen tidsfristen.

Dermed bestemte tilsynet at de selv skulle sørge for at de forurensede massene ble fraktet og forsvarlig deponert på Langøya i Oslo.

I forkant hadde Alexela Sløvåg sagt de hadde en avtale med en mottaker i Tyskland. Senere innrømmet selskapet at dette ikke stemte.

- Uheldig

- Det er svært uheldig at dette har tatt så lang tid og at vi var nødt til å gå til det ekstraordinære skrittet å vedta umiddelbar gjennomføring før bedriften selv sørget for en løsning for fjerning av avfallet. Samtidig er vi glade for at Alexela nå endelig får en forsvarlig behandling av både grusmassene og slammet, sier SFT-direktør Ellen Hambro i en pressemelding.

Les også:
Stank-avfall blir liggende hele sommeren

SFT anser den nye avtalen med DVS Vandteknik å være det beste og raskeste alternativet for opprydding i Gulen.

Tvangsmulkt

Avtalen mellom Alexela og DVS omfatter også 1700 tonn slam som står lagret på virksomhetens område.

SFT har tidligere pålagt at dette slammet må lagres på en mer forsvarlig måte.

Dersom Alexela ikke overholder den nye fristen, må selskapet betale 25 000 kroner i tvangsmulkt hver dag, fra og med 16. august.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.