25 ordførere krever firefelt gjennom Agder og til Stavanger

Alle de 25 ordførerne i Agder har sammen med fylkesordføreren sendt et brev til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Ordførerne er bekymret for veisatsingen på Agder.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Foto: Jarle Skoglund
19. aug. 2022 - 10:04

Fylkesordfører Arne Thomassen har nylig sendt en henvendelse til alle ordførerne i Agder, hvor han ber dem være med på et opprop om at det sikres firefelts vei på E18 og E39 mellom Oslo og Stavanger.

Og ordførerne ble med på oppropet. I et brev datert 18. august til statsråd Jon-Ivar Nygård skriver de blant annet:

«Det er nå grunnleggende viktig for den videre utviklingen i Agder at det ikke sås tvil om at hovedstrategien må være gjennomgående firefeltsstandard for E18/E39.

Hele landsdelen, næringsliv og innbyggere, står samlet bak behovet for en sammenhengende og trafikksikker firefelts motorvei gjennom Agder til Stavanger. Vi forventer at Regjeringen bekrefter tidligere vedtak som sikrer den videre gjennomføringen av disse delprosjektene.»

De politiske signalene vekker bekymring, sier de i brevet til samferdselsministeren:

«Statsrådens signaler i media om å vurdere lavere standard på kommende utbygginger gjør oss sterkt bekymret for at gjennomføring av ikke-utbygde strekninger på E18/E39 vil bli utsatt. Som kjent har vi senest i sommer hatt flere tragiske ulykker på disse vegstrekningene, og de særlige fremkommelighets-utfordringene vinterstid på E39 vest i Agder tør også være kjent. Vi er også bekymret for at den gode fremdriften i utbedringen av rv. 9 skal stoppe opp.»

Brevet er signert av fylkesordfører Arne Thomassen og de 25 ordførerne i Agder-kommunene.

Tett trafikk på E18 gjennom Oslo ved innkjøringen til Festningstunnelen før videreføringen under Bjørvika/Operatunnelen ble åpnet.
Les også

Vegvesenet: Venter påskekø på disse stedene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.