11:05:07Nyhetsstudio
Vipps planlegger løsning for kontaktløs betaling med Iphone innen 2024

Det er fantastiske nyheter at EU og Apple har inngått en avtale om at tredjeparter kan bruke teknologien for kontaktløs betalings for Iphone, uttaler Vipps.

– Vi har en ambisjon om å lansere en løsning innen utgangen av 2024, sier sjef i Vipps MobilePay Rune Garborg i en pressemelding.

DNB har lenge ment at Apple har forhindret konkurranse og innovasjon når de har nektet andre å bruke teknologien for mobilbetaling.

Torsdag ble Apple enige med EU-kommisjonen om at tæppe-teknologien skal åpnes for tredjeparter. Det gjør Apple i bytte mot at en rekke etterforskninger stanses.

– At Apple åpner for andre mobile lommebøker, er veldig gode nyheter for forbrukere, bedrifter og innovasjon. Dette er en kamp vi har kjempet lenge, og vi ser fram til å konkurrere på like vilkår med Apple på mobilbetalinger, sier Garborg.

DNB-eide Vipps og Apple Pay er konkurrenter på mobilbetalingsmarkedet. Da DNB kjøpte opp Sbanken, mistet Sbankens kunder muligheten til å bruke Apple Pay, til stor frustrasjon for mange.

Over halvparten av norske mobilbrukere har Iphone.

Gaustabanen fortsatt stengt

Gaustabanen opp til Gaustatoppen i Telemark er fortsatt stengt på grunn av en teknisk feil. Det forblir den på ubestemt tid.

Det skriver NRK.

Flere kan ha vepseallergi uten å vite det

Stikk fra veps eller bie kan bli alvorlige for folk med allergi. Mange vet ikke at de har utviklet allergi.

– For mange kan det komme som en overraskelse første gang, sier seniorrådgiver Anna Bistrup i Norges Astma og allergiforbund til TV 2.

Nattens viktigste nyheter

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 20. juli.

Trump og Zelenskyj enige om å møtes

Brann på Maersk-konteinerskip utenfor Goa

Det brøt fredag ut brann om bord på et konteinerskip som opereres av det danske rederiet Maersk. Skipet befinner seg vest for Goa i India.

To skip fra den indiske kystvakten er sendt ut for å bidra med slukkingsarbeidet på Maersk Frankfurt. Kystvakten har også sendt et fly for å vurdere tilstanden til skipet, som befinner seg drøyt 100 nautiske mil sørvest for Goa på den indiske vestkysten, skriver World Cargo News.

40 personer måtte fraktes ned fra Gaustatoppen med helikopter

Et reisefølge på rundt 40 personer ble fraktet ned fra Gaustatoppen med helikopter fordi de sto fast etter en teknisk feil på Gaustabanen.

De første turistene ble fraktet ned av helikopter klokken 20.40 fredag kveld. Like før klokken 22 var alle fjellturistene nede, skriver NRK.

Hønefoss stasjon åpen igjen

Hønefoss stasjon er åpen igjen, etter å ha vært stengt siden fredag morgen på grunn av togavsporing.

Togavsporingen førte stengingen av Hønefoss stasjon, samt flere forsinkelser.

Kronen svekkes markant

Både dollar og euro er blitt styrket med godt over 1 prosent mot kronen fredag. Det kan gå utover sommerferien og renta.

Kronesvekkelsen skjer etter flere dager med svakere kronekurs, skriver NRK.

Brann på oljetankere i Singapore

To store oljetankere sto i brann etter å ha kollidert nær Singapore fredag. To besetningsmedlemmer er fløyet til sykehuset med skader.

En av tankerne hadde 22 mennesker om bord, mens den andre hadde 40 når de to kolliderte 55 km nordøst for Singapore fredag. Mannskapet ombord har blitt hentet fra redningsflåtene, og to er fløyet til sykehuset.

Venezia henter inn 2,4 millioner euro på inngangspenger

Som del av et testprosjekt måtte dagsturister til den italienske byen Venezia betale inngang. Det ga en inntekt på 2,4 millioner euro på 29 dager.

Til sammen 485.062 turister som var på dagstur i Venezia mellom klokken 8.30 og 16 måtte betale 5 euro i skatt. Det gjaldt folk som reiste med buss, cruiseskip og noen turgrupper i helger og fridager mellom den 25. april og 14. juni. Det ga til sammen 2,4 millioner euro i inntekter til byen. Summen tilsvarer rundt 28 millioner kroner etter dagens kurs.

Bangladesh innfører riksdekkende portforbud og setter inn militæret mot studentdemonstrantene

Statsministerens kontor i Bangladesh bekrefter at militæret er satt inn for å holde orden i landet etter de store studentdemonstrasjonene de siste dagene.

I tillegg er det blitt besluttet at det skal innføres portforbud i hele landet, ifølge BBC Bangladesh.