04:16:35Nyhetsstudio
To av tre oljejobber vil forsvinne innen 2050, ifølge rapport

Innen 2050 vil over 60.000 jobber i oljesektoren være borte, ifølge en fersk rapport.

Rapporten «Rettferdig grønn omstilling» er gjennomført av Samfunnsøkonomisk analyse på oppdrag av alliansen Broen til fremtiden, skriver Stavanger Aftenblad. Alliansen består av blant annet Naturnvernforbundet, Greenpeace, Fagforbundet og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

I fjor var rundt 95.000 sysselsatt i oljesektoren, mens rapporten peker på at to tredeler av disse jobbene vil være borte i løpet av årene fram til 2050. Da vil antallet oljejobber være redusert til 32.100, ifølge rapporten.

Samtidig vil nye jobber i grønne næringer som havvind, batteri, hydrogen og karbonfangst- og lagring kunne erstatte mange av de tapte jobbene. Rapporten estimerer at 63.000 flere jobber innen disse næringene i samme tidsperiode.

Fare for nye skred på Papua Ny-Guinea – tusenvis evakueres

Anslagsvis 7900 mennesker er i ferd med å evakueres fra landsbyer nær stedet der det har gått et enormt jordskjelv på Papua Ny-Guinea.

– Vi forsøker å evakuere, opplyser administrator Sandis Tsaka i den avsidesliggende provinsen Enga.

KrF vil opprette fem nye demenskor i Oslo

KrF ønsker å opprette fem nye demenskor i Oslo de neste årene. Ønsket tar de med seg inn i budsjettforhandlingene i hovedstaden.

Det fremste kravet fra KrFs bystyrerepresentant Øyvind Håbrekke når partiet og Frp skal forhandle med byrådspartiene Høyre og Venstre om Oslos reviderte budsjett for 2024, er et tilbud om demenskor i alle Oslos bydeler.

Kommunen fraråder bading i Oslo

Oslo kommune advarer mot å bade i Oslofjorden etter mandagens voldsomme regnvær. Etter styrtregnet kan store mengder tarmbakterier ha kommet til badeplassene.

Det er ventet regn også i dagene som kommer, om ikke i like store mengder som mandagen. Først til helgen er det meldt om pent vær i Oslo igjen, og da kan det kanskje friste med et bad.

Zelenskyj til Belgia for å signere sikkerhetsavtale

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiser tirsdag til Belgia. Der skal ha undertegne en sikkerhetsavtale mellom de to landene.

For Belgia signerer statsminister Alexander De Croo, opplyser regjeringen i landet.

Finansdepartementets arbeid med revidert budsjett kan rammes av streiken

Fredag morgen gikk statsansatte medlemmer i Unio og Akademikerne ut i streik. Det kan få konsenser for budsjettspørsmål knyttet til revidert nasjonalbudsjett.

I Finansdepartementet er 122 av totalt 290 ansatte tatt ut i streik. Mange av dem som er tatt ut, jobber med tall og faktasjekk knyttet til revidert nasjonalbudsjett.

Macron mener Europa må være mer uavhengig

Europa står ved et veiskille, sa Frankrikes president Emmanuel Macron da han besøkte den tyske byen Dresden mandag.

Da presidenten talte foran Vår Frue kirke tok han til orde for et sterkt og suverent Europa.

Ukrainsk angrep mot langtrekkende russisk radar

Ukrainske styrker brukte en langtrekkende drone til å angripe et russisk radaranlegg 1.500 kilometer fra fronten, sier en etterretningskilde i landet.

Angrepet var ifølge kilden rettet mot en Voronezj M-radar utenfor byen Orsk i Orenburg-regionen.

FNs atombyrå sier Iran har avlyst samtaler etter presidentens død

Planlagte samtaler mellom Iran og Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er suspendert etter helikopterulykken som tok livet av landets president.

Både president Ebrahim Raisi, utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian og flere andre mistet livet da helikopteret de satt i styrtet i Iran 19. mai.

Pilen pekte opp på Oslo Børs

Oslo Børs startet uken i pluss. Hovedindeksen på Oslo Børs endte 0,75 prosent opp til 1434,20 poeng ved stengetid mandag ettermiddag.

Dermed ble det satt nok en toppnotering for hovedindeksen.

Nord-Korea sier satellittoppskyting var mislykket

Et nordkoreansk forsøk på å skyte opp en satellitt slo feil da bæreraketten eksploderte, ifølge det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Byrået skriver at årsaken var feil på en motor for flytende drivstoff.