21:24:30Nyhetsstudio
Sørvest-Norge: Snittpris for strøm på 42,08 øre per kWh onsdag

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 42,08 øre per kilowattime (kWh) onsdag og en makspris på 49,2 øre.

Onsdagens snittpris per kWh er 3,7 øre lavere enn tirsdag og 56,9 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen onsdag på 49,2 øre per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 19 og 20. Den er 2,7 øre lavere enn tirsdag og 64,2 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørvest-Norge vært 82,5 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting onsdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

Minsteprisen blir på 32,9 øre per kWh mellom klokken 3 og 4 på natten.

Biden nesten symptomfri etter korona

USAs president Joe Bidens lege sier at han er nesten symptomfri etter forrige ukes runde med koronasykdom.

Både puls, blodtrykk, åndedrett og temperatur framstår helt normalt, sa legen mandag.

Dagbladet: Norske landslagsstjerner i håndball sliter med sykdom – reiste ikke med laget til Paris

Sander Sagosen, Sebastian Barthold, Magnus Søndenå og Simen Lyse sliter alle med sykdom og reiste ikke sammen med resten av landslaget til Paris mandag kveld.

– Etter planen reiser de til Frankrike i morgen, sier fysioterapeut Harald Markussen til Dagbladet.

Minst 55 omkom i jordskred i Etiopia

Minst 55 personer er omkommet i et jordskred i det sørlige Etiopia, ifølge lokale myndigheter, som advarer om at dødstallet kan stige ytterligere.

De 55 omkomne har blitt funnet i skredmassene, opplyser myndighetene i Gofa-området. Skredet fant sted klokken 10 mandag formiddag, lokal tid, etter store nedbørsmengder i den avsidesliggende regionen.

Buss kjørte av veien ved Gjøvik – passasjerer var sperret inne

Passasjerer ble sperret inne i en buss som kjørte av veien ved Gjøvik mandag. Ingen ble skadet.

Ti passasjerer var innesperret i bussen etter at den kjørte av veien mandag ettermiddag. Bussdørene var blokkert av terrenget, opplyser politiet, som bekrefter at ingen av passasjerene ble skadet.

SV kritiserer flyplasspriser: – Blodpris

Utsalgsstedene på flyplassene tar blodpris, mener stortingsrepresentant Andreas Sjalg Unneland (SV). Vi er helt avhengige av inntektene, svarer Avinor.

– Avinor sier de stiller krav om konkurransedyktige priser, men når en familie på fire må svi av over 300 kroner for fire brus og litt sjokolade er det rett og slett for «gale», sier Unneland til NRK.

Laveste juli-strømpriser i Sør-Norge siden 2020

Det har vært lave strømpriser i Sør-Norge i sommer, og det ligger an til å bli den billigste julimåneden siden 2020.

Høyeste timepris i Norge så langt i juli er på 58 øre per kilowattime, og prisene i Sør-Norge er nå lavere enn før energikrigen med Russland, skriver Europower.

Kraftig nedbør i Telemark: Bro har rast, og hus holder på å velte

Kraftig nedbør skaper store problemer i Telemark, der en bro har rast og et hus holder på å velte. Kommunen har satt krisestab.

Sørøst politidistrikt meldte først om et hus som er i ferd med å velte på grunn av nedbør og vann fra vassdrag. Det skal ikke være noen personer i huset, som er et bygg på to etasjer med kjeller.

Årlig militærøvelse i gang på Taiwan

Denne uken gjennomfører Taiwan den årlige Han Kuang-øvelsen, der de tester øyas evne til å svare på en invasjon fra Kina.

Ifølge myndighetene skal årets øvelse teste Taiwans evne til å beskytte kritisk infrastruktur i hovedstaden Taipei, samt å styrke beredskapen over hele øya. Øvelsen varer i fem dager, og har blitt gjennomført årlig siden 1984.

Utenriksministeren i Belarus på besøk til Nord-Korea

Utenriksministeren i Belarus skal besøke Nord-Korea denne uken, melder de to landene.

Det er ventet at trepartssamarbeidet mellom Russland, Belarus og Nord-Korea vil bli det dominerende temaet. All tre land har et anstrengt forhold til Vesten og i etterkant av krigsutbruddet i Ukraina har de søkt nærmere sammen.

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 25,8 øre per kWh tirsdag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 25,8 øre per kilowattime (kWh) tirsdag og en makspris på 28,9 øre.

Tirsdagens snittpris per kWh er 1,5 øre lavere enn mandag og 10,01 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.