15:42:32Nyhetsstudio
Politiet nedringt om mystisk ballong i Nordland

Politiet i Nordland har i løpet av dagen fått flere tips om en mystisk ballong i lufta. Ifølge politiet er det snakk om en forskningsballong fra Nasa.

– Den har blitt observert fra nesten hele Nordland. Ifølge våre opplysninger skal det være en NASA forskningsballong som har forlatt Kiruna og skal videre til Canada, skriver operasjonsleder June Strand Jensen i Nordland politidistrikt i politiloggen.

Jensen opplyser at politiet har fått inn minst 30 tips om ballongen. Hun sier videre at hun ikke opplever at innringerne var bekymret for ballongen på noe vis.

– Det har de ikke vært. Den var veldig stor, så mange lurte bare på om vi visste noe om hva det var, sier Jensen.

Ballongen er ifølge Swedish Space Corporation (SSC) av typen SUNRISE-III. Den skal ha blitt skutt opp tidlig onsdag morgen fra Esrange Space Center i Kiruna. På ballongen er det knyttet et teleskop med en blenderåpning på én meter. Teleskopet har en vekt på rundt 3,5 tonn.

Det er fjerde gangen en slik ballong har blitt sendt opp fra Esrange. Den første gangen var i 2009.

Ifølge politiet skal ballongen nå befinne seg et sted over Atlanterhavet.

Funn av livløs person i vannet i Porsgrunn

Nødetatene har iverksatt en redningsaksjon i Porsgrunn etter melding om en livløs person i vannet.

Politiet meldte om hendelsen klokken 15.20.

651 ungdommer prøver seg som fisker i sommer

651 ungdommer har denne sommeren jobb som yrkesfisker. Dette skjer gjennom den statlige ungdomsfiskeordningen.

I 2023 var det 9657 yrkesfiskere i Norge. Av disse var 2257, eller 23 prosent, under 30 år, skriver Norges sjømatråd i en pressemelding.

41-årig mann døde etter ulykke på Bryne

En 41-årig mann som ble skadet i en kollisjon mellom en sykkel og en bil på Bryne i juni, døde på sykehus natt til torsdag.

Det var Bjarte Sandsmark, bosatt på Bryne, som mistet livet, opplyser Sørvest politidistrikt.

Midt- og Nord-Norge: Snittpris for strøm på 27,8 øre per kWh fredag

I Midt- og Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 27,8 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 30,3 øre.

Fredagens snittpris per kWh er 4,5 øre høyere enn torsdag og 5,06 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Sørvest-Norge: Snittpris for strøm på 46,08 øre per kWh fredag

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 46,08 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 53,7 øre.

Fredagens snittpris per kWh er 2,5 øre høyere enn torsdag og 31,06 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Sørøst- og Vest-Norge: Snittpris for strøm på 29,8 øre per kWh fredag

I Sørøst- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 29,8 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 31,8 øre.

Fredagens snittpris per kWh er 2,5 øre lavere enn torsdag og 7,4 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Makspris på 53,7 øre per kWh for strøm fredag

Fredag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 17 og 18 vil strømprisen der ligge på 53,7 øre per kilowattime (kWh).

I Sørøst- og Vest-Norge blir prisen 31,8 øre per kWh på sitt høyeste, og i Midt- og Nord-Norge blir den 30,3 øre, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Toppmøte i Storbritannia: Starmer vil fornye båndene til Europa

Storbritannias nye statsminister Keir Starmer forsikrer at han vil bygge ut forholdet til europeiske partnere og glemme den sure stemningen etter brexit.

Torsdag var Starmer vert for et såkalt europeisk dialogforum (EPF), der stats- og regjeringssjefer fra rundt 40 land deltar.

Én omkom og flere skadd i togulykke i India

Et passasjertog med ti vogner sporet torsdag av i Uttar Pradesh nord i India, melder indisk TV. Minst én person mistet livet og 20 er skadd, ifølge togselskapet.

Videoer i sosiale medier viste vogner utenfor sporet.

Nå har alle søkere fått svar fra Samordna opptak

Alle søkere til høyere utdanning gjennom Samordna opptak har nå fått svar på søknaden sin. Det er fortsatt mulig å søke studieplass.

De som har søkt, har enten fått tilbud om studieplass eller en plass på venteliste. Til sammen har 142.416 personer søkt om studieplass, en økning på 4,7 prosent fra i fjor.