02:11:41Nyhetsstudio
Nytt olje- og gassfunn i Nordsjøen

Wellesley Petroleum har gjort et nytt funn av olje og gass i Nordsjøen. Funnet beregnes til mellom 5 og 25 millioner fat oljeekvivalenter

Det dreier seg om avgrensningsbrønnen Gnomoria Appraisal, som ligger rundt 100 kilometer sørvest for Florø, skriver Sokkeldirektoratet i en pressemelding.

Foreløpig er det beregnet at størrelsen av funnet tilsvarer mellom 5 og 25 millioner fat oljeekvivalenter.

Avgrensningsbrønnen ligger i et område med andre funn, og rettshavere vurderer å knyte funnet opp mot eksisterende infrastruktur i området.

Mann til sykehus etter arbeidsulykke i Porsgrunn

En mann i tenårene er fraktet til Skien sykehus etter en arbeidsulykke på Herøya natt til tirsdag.

Operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt skriver i en pressemelding at mannen i tenårene trolig falt i en trapp på Herøya i Porsgrunn natt til tirsdag.

Flygeleder-digitalisering utsatt til 2028

Avinors digitaliseringsprosjekt utvides og tar lenger tid. Nå strykes innflyvning og Nord-Norge fra de opprinnelige planene. Budsjettet forblir det samme.

Digitaliseringen av flygeledertjenesten skulle egentlig tas i bruk fra 2018, men ble forsinket til 2025, skriver Dagens Næringsliv. Det nye kommunikasjonssystemet mellom flygeledere og fly er nå utvidet, og det gjør at noen deler må vente til etter 2028. Blant annet vil moderniseringen kun gjelde lufthavner sør for Trondheim.

Soldat angrepet med kniv i Paris

En person er pågrepet for å ha angrepet en fransk soldat på en togstasjon i sentrum av Paris mandag kveld.

Soldaten som ble angrepet, holdt vakt ved Gare de l'Est, en av de store jernbanestasjonene i den franske hovedstaden. Om to uker er Paris vertsby for årets olympiske sommerleker.

Oljetanker kantret sørøst for Oman, melder statlig nyhetsbyrå

En oljetanker har kantret sørøst for byen Ras Madrakah i Oman, opplyser det statlige omanske nyhetsbyrået ONA.

Kantringen fant sted om lag 25 nautiske mil sørøst for Ras Madrakah, og i samarbeid med myndighetene er en redningsaksjon iverksatt, opplyser landets maritime sikkerhetssenter.

Grønland åpner for sjøpølse-fiske

Grønland har gitt grønt lys for forsøksfiske av sjøpølse for å bøte på arbeidsmangelen i lavsesongen.

Grønland vil se om fisket kan øke aktiviteten ved fiskefabrikker i lavsesongen om vinteren, ifølge fiskerimyndighetene på Grønland.

Størst økning av hurtigladere i Troms siste året

Det har blitt 75 prosent flere hurtigladere i Troms det siste året. Ingen fylker har større økning av nye hurtigladestasjoner enn Troms.

Nå kan man lade elbilen sin på 212 ulike steder i fylket. Det er en kraftig økning fra 121 hurtigladere i juli i fjor, skriver NRK.

Vest-Norge: Snittpris for strøm på 32,03 øre per kWh tirsdag

I Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 32,03 øre per kilowattime (kWh) tirsdag og en makspris på 37,9 øre.

Tirsdagens snittpris per kWh er 2,5 øre lavere enn mandag og 28,7 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Midt- og Nord-Norge: Snittpris for strøm på 30,7 øre per kWh tirsdag

I Midt- og Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 30,7 øre per kilowattime (kWh) tirsdag og en makspris på 33,8 øre.

Tirsdagens snittpris per kWh er 3,9 øre høyere enn mandag og 30,7 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Sørvest-Norge: Snittpris for strøm på 37,7 øre per kWh tirsdag

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 37,7 øre per kilowattime (kWh) tirsdag og en makspris på 47,6 øre.

Tirsdagens snittpris per kWh er 3,3 øre lavere enn mandag og 32,2 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Sørøst-Norge: Snittpris for strøm på 32,03 øre per kWh tirsdag

I Sørøst-Norge blir det en snittpris for strøm på 32,03 øre per kilowattime (kWh) tirsdag og en makspris på 37,9 øre.

Tirsdagens snittpris per kWh er 2,5 øre lavere enn mandag og 39,6 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.