23:39:34Nyhetsstudio
Midt-Norge: Snittpris for strøm på 27,6 øre per kWh onsdag

I Midt-Norge blir det en snittpris for strøm på 27,6 øre per kilowattime (kWh) onsdag og en makspris på 33,9 øre.

Onsdagens snittpris per kWh er 7,2 øre lavere enn tirsdag og 19,4 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen onsdag på 33,9 øre per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 7,1 øre lavere enn tirsdag og 16,03 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Midt-Norge vært 63,5 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting onsdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

Minsteprisen blir på 3,04 øre per kWh mellom klokken 23 og 00 og er den laveste i landet.

Biden åpner for å revurdere gjenvalg hvis helsa krever det

USAs president Joe Biden åpner i et intervju for å trekke seg som presidentkandidat dersom han får en medisinsk tilstand som krever det.

I et intervju som ble publisert onsdag, spør Ed Gordon i Bet News Biden om det er noe som kan få ham til å revurdere hvorvidt han fortsatt skal være med i presidentvalgkampen.

Nato sender egen representant til Ukraina

Nato har bestemt seg for å sende en representant som skal lede alliansens arbeid i Ukraina, opplyser generalsekretær Jens Stoltenberg.

Britiske Patrick Turner skal bli alliansens nye mann i Ukraina. Han har tidligere hatt flere ledende stillinger i Nato.

USA sanksjonerer tidligere israelsk sersjant

USA har innført visumrestriksjoner mot en tidligere sersjant i det israelske militæret på grunn av hans påståtte rolle i grove brudd på menneskerettighetene.

USAs utenriksdepartement opplyser i en uttalelse onsdag at sersjant Elor Azaria og nære familiemedlemmer «i alminnelighet ikke er kvalifisert for innreise til USA» som følge av restriksjonene.

Ni reddet fra oljetanker som kantret utenfor Oman

Redningsmannskaper fant onsdag ni overlevende besetningsmedlemmer etter at et oljetankskip kantret utenfor kysten av Oman mandag. Én person er funnet død.

Det opplyser Omans sjøfartsmyndigheter onsdag kveld. Det var 13 indiske og tre srilankiske besetningsmedlemmer om bord på MV Prestige Falcon da skipet kantret og sank i Arabiahavet sent mandag kveld.

Tomme stoler for å markere tiårsdagen for nedskytingen av fly

298 tomme stoler sto onsdag på Eidsvolls plass i Oslo for å markere tiårsdagen for da en russisk rakett traff Malaysia Airlines' flygning MH17 over Ukraina.

17. juli 2014 ble passasjerflyet skutt ned med et russisk BUK-missil over det prorussisk-kontrollerte området i Øst-Ukraina.

Tyskland halverer sin militære støtte til Ukraina i nytt budsjettforslag

Etter lang tids tautrekking er Tysklands koalisjonsregjering omsider enige om et budsjett for 2025. Den militære støtten til Ukraina er halvert i forslaget.

Etter flere ukers forhandlinger ble Tysklands budsjettforslag for neste år onsdag presentert – med en utgiftsside på drøyt 480 milliarder euro.

FHI utelukker ikke fortsatt koronaøkning

Antall positive prøver for koronavirus har vært økende gjennom flere uker. En økning i smitte de kommende ukene kan ikke utelukkes, ifølge FHI.

– For covid-19 er forekomsten fortsatt relativt lav, men trenden har vært økende gjennom flere uker, slik vi har sett tidligere sommere. Noe mer økning i smitte de kommende uker kan ikke utelukkes, sier Hilde Kløvstad, fungerende avdelingsdirektør for smittevern og vaksine ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Alvorlig MC-ulykke i Levanger

Luftambulansen er på vei til en MC-ulykke på E6 i Levanger i Trøndelag. Ifølge politiet framstår ulykken som alvorlig.

Trøndelag politidistrikt meldte om ulykken rett etter klokka 17 onsdag ettermiddag.

Nel falt kraftig på positiv Oslo Børs

Etter to dager med nedgang fikk hovedindeksen på Oslo Børs en oppgang på 0,5 prosent onsdag. Hydrogenselskapet Nel var blant taperne.

Hovedindeksen lå lenge i rødt terreng, men snudde snaue to timer før stenging onsdag. Hovedindeksen endte på 1431,7 poeng.

Togstrekningen Eidsvoll – Tangen åpen igjen etter brann

Dovrebanen var onsdag stengt for trafikk mellom Eidsvoll og Tangen på grunn av en brann ved sporet. Strekningen er nå åpen igjen.

– Det kan ta tid, opplyste Bane Nor rett før klokka 16.30 onsdag.