01:13:03Nyhetsstudio
EU vurderer å trene opp soldater i Ukraina

I Brussel diskuterer EUs forsvarsministere om man skal sende instruktører til Ukraina for å lære opp soldater der.

EUs utenrikssjef Josep Borrell bekrefter at det foregår diskusjoner om å sende instruktører, men sier at de har ikke kommet til noen enighet ennå.

– Det er ikke enighet om det nå, men endringer skjer, sa Borrell på et pressemøte etter tirsdagens utenriksministermøte.

Uttalelsen sees på som et tegn på at Nato-landene søker etter alternative veier for å trappe opp hjelpen til Ukraina, selv om det kan føre til en eskalering i konflikten.

Forslaget innebærer ikke å sende soldater fra EU-landene inn på slagmarken, men det er likevel delte meninger blant utenriksministerne.

– Noen medlemsland mener at fordelen med å trene ukrainske soldater i Ukraina er at man unngår transport fram og tilbake til andre land. I tillegg får man trene i terreng som er mer likt det man skal krige i, sier Borrell.

– Andre mener at når man sender instruktører til Ukraina vil det være en form for militære agenter som opererer på ukrainsk territorium, forklarer han.

Flere EU-land er også klare til å oppheve noen av våpenrestriksjonene til Ukraina, det kan føre til at vestlige våpen blir brukt i angrep mot russisk territorium.

Utenrikssjefen ønsker ikke å uttale seg om hvem av landene som er for og imot. Han understreker også at dette ikke vil bli presset gjennom på EU-nivå, men mener dette er en beslutning som må tas på nasjonalt nivå.

Svenske målt til 170 km/t på E6 i Råde

En svensk mann i 30-årene ble søndag kveld målt til 170 kilometer i timen i 110-sonen på E6 i Råde.

– Føreren siktes også for kjøring i påvirket tilstand. Førerkort beslaglagt, opplyser Øst politidistrikt.

EU og Kina skal holde samtaler om varslet elbil-toll

EU og Kina er enige om å holde samtaler for å dempe spenninger som følge av EUs varslede toll på kinesiske elbiler.

Nylig varslet EU at unionen vil innføre straffetoll på import av kinesiske elbiler på grunn av statsstøtte. Kina avviser at selskapene mottar ulovlige subsidier.

Bil traff parkert traktor i Lunner – en person hentet av luftambulanse

En person er hentet av luftambulanse etter at en personbil natt til mandag kjørte av veien og traff en parkert traktor i Lunner kommune.

Ifølge politiet har en bil med to personer kjørt av veien og rullet rundt, og trolig truffet en parkert traktor ved siden av veien.

Ulykke på E6 ved Mortensrud: Store kødannelser

Det er store kødannelser på E6 ved Mortensrud i Oslo etter en ulykke, opplyser Vegtrafikksentralen øst.

– E6 inngående før Mortensrud har det vært en påkjørsel bakfra, skrev politiet på X/Twitter klokken 20.51 søndag.

SAS-fly måtte snu på grunn av røyk i kabinen

Et SAS-fly på vei sørover fra Bodø måtte snu etter meldinger om røyk i kabinen.

Det opplyste politiet i Nordland på X/Twitter.

Løst hjul traff bil på E6

Et hjul løsnet fra en bil og traff en annen bil i motgående kjørefelt på E6 sør for avkjøringen til Lambertseter. Dette medfører en del kø, opplyser politiet.

– E6 sør for avkjøring Lambertseter har en bil mistet et hjul. Dette hjulet har kommet over i motgående kjørefelt og truffet en bil, skriver politiet på X.

Person fraktet til sykehus etter klemulykke

En person ble fraktet til sykehus etter å ha kommet i klem i forbindelse med at en campingvogn begynte å rulle i Øygarden kommune.

Klokken 17.27 søndag rykket nødetatene ut til en ulykke i Lyngnesvegen i Øygarden kommune.

Seks kanselleringer for SAS søndag

Rundt 1000 SAS-passasjerer ble rammet av kansellerte flyginger fra Gardermoen søndag.

Lørdag ble åtte flygninger kansellert på grunn av tekniske problemer og sykdom. Problemene fortsatte søndag, skriver Dagbladet .

Britisk gambling-skandale vokser – De konservatives IT-sjef ute av jobben

De konservatives IT-sjef har tatt permisjon etter anklager om tippe-juks i forbindelse med valgdatoen i landet, melder britiske medier.

Han er dermed den fjerde sentralt plasserte personen i partiet som er anklaget for å ha satt penger på valgdatoen i Storbritannia før tidspunktet ble kjent. Tippingen skal ha vært basert på innsideinformasjon. I mai gikk britenes statsminister Rishi Sunak ut med at datoen blir 4. juli.

Aurora til Piknik i Parken 2025

Aurora er bekreftet som headliner til neste års Piknik i Parken.

Det vil være den eneste Oslo-konserten Aurora kommer til å spille neste år.