11:22:56Nyhetsstudio
18-åring dømt til fengsel for råkjøring i lånt Porsche

En 18-år gammel elev er dømt til 45 dager fengsel for å ha prøvekjørt en Porsche i 191 km/t. Han blir også fotgjenger i 40 måneder.

Fartsovertredelsen skjedde da eleven fikk prøvekjøre Porschen til en bilforhandler som besøkte skolen hans på Sunnmøre, skriver TV2.

18-åringen hadde hatt førerkort i litt over to måneder da han tok med seg tre medelever på prøveturen. Én av passasjerene filmet øyeblikket da speedometeret nådde 191 km/t i en 80-sone.

Eleven ga en «uforbeholden tilståelse» i Møre og Romsdal tingrett.

«Kjøring i 191km/t i 80-sone er en svært grov hastighetsoverskridelse, og hastigheten ligger godt over grensen for når det i henhold til rettspraksis skal reageres med ubetinget fengsel», heter det i dommen.

18-åringen blir også fotgjenger i 40 måneder og må avlegge ny førerprøve for å førerkortet tilbake.

Sammenstøt mellom tog og bil i Elverum – togtrafikken stanset

Et tog har kollidert med en personbil i Elverum i Innlandet. Togtrafikken er stanset inntil videre.

Det er meldt om skader på førereren av personbilen, skriver politiet i Innlandet.

Gaustabanen fortsatt stengt

Gaustabanen opp til Gaustatoppen i Telemark er fortsatt stengt på grunn av en teknisk feil. Det forblir den på ubestemt tid.

Det skriver NRK.

Flere kan ha vepseallergi uten å vite det

Stikk fra veps eller bie kan bli alvorlige for folk med allergi. Mange vet ikke at de har utviklet allergi.

– For mange kan det komme som en overraskelse første gang, sier seniorrådgiver Anna Bistrup i Norges Astma og allergiforbund til TV 2.

Nattens viktigste nyheter

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 20. juli.

Trump og Zelenskyj enige om å møtes

Brann på Maersk-konteinerskip utenfor Goa

Det brøt fredag ut brann om bord på et konteinerskip som opereres av det danske rederiet Maersk. Skipet befinner seg vest for Goa i India.

To skip fra den indiske kystvakten er sendt ut for å bidra med slukkingsarbeidet på Maersk Frankfurt. Kystvakten har også sendt et fly for å vurdere tilstanden til skipet, som befinner seg drøyt 100 nautiske mil sørvest for Goa på den indiske vestkysten, skriver World Cargo News.

40 personer måtte fraktes ned fra Gaustatoppen med helikopter

Et reisefølge på rundt 40 personer ble fraktet ned fra Gaustatoppen med helikopter fordi de sto fast etter en teknisk feil på Gaustabanen.

De første turistene ble fraktet ned av helikopter klokken 20.40 fredag kveld. Like før klokken 22 var alle fjellturistene nede, skriver NRK.

Hønefoss stasjon åpen igjen

Hønefoss stasjon er åpen igjen, etter å ha vært stengt siden fredag morgen på grunn av togavsporing.

Togavsporingen førte stengingen av Hønefoss stasjon, samt flere forsinkelser.

Kronen svekkes markant

Både dollar og euro er blitt styrket med godt over 1 prosent mot kronen fredag. Det kan gå utover sommerferien og renta.

Kronesvekkelsen skjer etter flere dager med svakere kronekurs, skriver NRK.

Brann på oljetankere i Singapore

To store oljetankere sto i brann etter å ha kollidert nær Singapore fredag. To besetningsmedlemmer er fløyet til sykehuset med skader.

En av tankerne hadde 22 mennesker om bord, mens den andre hadde 40 når de to kolliderte 55 km nordøst for Singapore fredag. Mannskapet ombord har blitt hentet fra redningsflåtene, og to er fløyet til sykehuset.

Venezia henter inn 2,4 millioner euro på inngangspenger

Som del av et testprosjekt måtte dagsturister til den italienske byen Venezia betale inngang. Det ga en inntekt på 2,4 millioner euro på 29 dager.

Til sammen 485.062 turister som var på dagstur i Venezia mellom klokken 8.30 og 16 måtte betale 5 euro i skatt. Det gjaldt folk som reiste med buss, cruiseskip og noen turgrupper i helger og fridager mellom den 25. april og 14. juni. Det ga til sammen 2,4 millioner euro i inntekter til byen. Summen tilsvarer rundt 28 millioner kroner etter dagens kurs.