KLIMA

Zero-leder Marius Holm går til Vy

Marius Holm blir konserndirektør for Kommunikasjon og samfunnskontakt i Vy. Slutter etter ni år som daglig leder i miljøstiftelsen ZERO.

 Marius Holm slutter i Zero etter ni år som daglig leder.
Marius Holm slutter i Zero etter ni år som daglig leder. Bilde: oyvin lie
7. apr. 2021 - 12:21

– Vy betyr mye for mange, og er en del av løsningen på dagens klimautfordringer. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Vy og være med på å gjøre det enda mer attraktivt å reise og å sende varer på en miljøvennlig måte. For å få kundene til å velge Vy, må vi ha de beste løsningene for kundene, et godt omdømme og gode rammebetingelser, sier Marius Holm i en pressemelding.

– Etter mange spennende og lærerike år i Zero sammen med dyktige og engasjerte kolleger, er tiden kommet for å skifte beite. Transportsektoren er i stor utvikling, med digitalisering, knallhard konkurranse og nye ønsker fra både person- og godskunder. Disse endringene motiverer meg, skriver Holm.

Han starter i jobben i august, og jobber i Zero fram til sommeren.

Skal få gods over på bane

– Marius Holm har fått næringsliv og myndigheter til å tenke nytt i kampen for å løse samfunnets klimaproblemer. Nå gleder vi oss til å få Marius med på laget i Vy, skriver konsernsjef Gro Bakstad i pressemeldingen.

– Med store endringer i transportmarkedet og i våre rammebetingelser, blir kommunikasjon med kunder og omverdenen stadig viktigere. Her har Marius mye å bidra med, skriver Bakstad.

Vy skriver at Holm blant annet skal jobbe med å få godstrafikk over fra vei til bane og å få folk til å velge toget både til pendling og fritidsreiser.

– En av de mest spennende lederjobbene

Marius Holm har vært daglig leder av Zero siden høsten 2012. Før det jobbet han ti år i Bellona og ett år i PR-byrået Burson Marsteller. Han er utdannet innen økonomi og ressursforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås. 

– Det jeg er mest stolt over, er at oljelandet Norge nå leder an i arbeidet med elektrifisering av først personbiler, så ferjer og nå tyngre kjøretøy og lasteskip. Det er en seier vi deler med andre, men suksessen viser at strategien med å skape marked for nye løsninger slik at industrialisering og kostnadsreduksjoner drives fram, kan gjøre et lite land til et kraftfullt verktøy for global endring, skriver Holm i en pressemelding fra Zero.

Nå starter styret arbeidet med å finne en ny leder for Zero, som har 25 ansatte.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

– Dette er en av de viktigste og mest spennende lederjobbene i norsk samfunnsliv, med en unik mulighet til å forme positiv endring og klimaløsninger på tvers av myndigheter og marked, sier styreleder Erik Sauar.

Administrerende direktør Gunvald A. Mortvedt sier at det er svært viktig for hele næringen å kunne levere hydrogenfergene fra et norsk verft og med mange norske leverandører.
Les også

Hydrogenferger bygges i Norge: – Viktigere enn folk er klar over

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.