ARKIVNYHETER

Ytterligere reduksjoner på Karmøy

94 ARBEIDPLASSER: Forsvinner ved nedleggingen avpressverket ved Hydro Aluminium på  Karmøy i 2012.
94 ARBEIDPLASSER: Forsvinner ved nedleggingen avpressverket ved Hydro Aluminium på Karmøy i 2012. Bilde: TOR ALVSEIKE
Anders J. Steensen
9. des. 2010 - 14:12

Hydro restrukturer ekstruderingsvirksomheten i Norden, Hydro Aluminium Profiler AS. Nedstengingen av pressverket på Karmøy vil berøre 94 ansatte. I forbindelse med utfasingen på Karmøy vil produksjonen og ca 40 av stillingene bli overført til Magnor og Raufoss. Totalt har den norske pressverkvirksomheten 380 ansatte.

Omleggingen av den norske pressverkvirksomheten er planlagt fullført innen utgangen av første kvartal 2012 og omfatter Hydros tre pressverk på Karmøy, Magnor og Raufoss. Både pressen, elokseringslinjen og fabrikasjon på Karmøy vil gradvis bli faset ut over en periode på 15 måneder.Overkapasitet

– Vi har hatt en betydelig nedgang i salget av profiler til automotive-segmentet og markedet i Storbritannia. Markedstrenden innenfor disse segmentene har vært nedgående lenge. Vi har derfor en betydelig overkapasitet, og selv med justeringer og mindre skiftarbeid på alle de fem pressene ved våre tre produksjonssteder, i Norge fører dette over tid til en svekket kostnadsposisjon, sier Trond Sandberg, som leder Hydros pressverkvirksomhet i Norden, Hydro Aluminium Profiler.

Etter omleggingen har Hydro tilstrekkelig pressekapasitet til fortsatt å holde på den sterke markedsposisjonen i kjernemarkedene i Norge, Sverige og Finland. Flytting av produksjonen vil ikke påvirke kunder som i dag får ekstruderte produkter og tjenester levert fra Karmøy.

Sparre 50 millioner

Hydro har i lengre tid arbeidet med en gjennomgang av struktur pressverkvirksomhetens stuktur for å være konkurransedyktig i framtiden. – Karmøy har de høyeste, faste kostnadene av de tre pressverkene i Norge og var derfor mest utsatt når vi har vurdert en reduksjon av pressekapasiteten, sier Sandberg.

Hydro forventer en resultatbelastning på om lag 50 millioner kroner i fjerde kvartal 2010 likt fordelt mellom nedskriving av anleggsmidler og nedbemanningskostnader. I 2011 vil det påløpe oppstartskostnader på Raufoss og i Magnor i størrelsesorden 50 millioner kroner. Fra 2012 forventer betydelig besparelse av faste kostnader som følge av mer effektiv drift og den nye strukturen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.