NYHETER

Ypsilon er lyst ut

Gangbrua over Drammenselva med arbeidstittelen Ypsilon er lyst ut. 11. september er datoen å merke seg for entreprenører som fortsatt måtte ha kapasitet til å ta en krevende jobb.

De som vi bygge gangbrua over Drammenselva, kan hente konkurransegrunnlaget fra og med 10. juli. Brua skal være ferdig innen utgangen av 2007.
De som vi bygge gangbrua over Drammenselva, kan hente konkurransegrunnlaget fra og med 10. juli. Brua skal være ferdig innen utgangen av 2007. Bilde: YPSILON
Anders Haakonsen
6. juli 2006 - 11:20

Konkurransegrunnlaget kan hentes i Drammen kommune fra 10. juli.

Ypsilon er navnet på utkastet som vant arkitektkonkurransen om ny gangbru vest for den gamle bybrua. Det er en skråstagbru med to sidespenn som er utformet slik at brubanen vil se ut som en gigantisk Y ovenfra.

Hovedspennet blir 90 meter langt, mens hver av de to sidespennene blir 56 meter lange.

Dyrere enn antatt?

Brua er kostnadsberegnet til 38 millioner kroner. Erfaringer fra anbudsåpninger den siste tiden viser at slike overslag ofte er vel optimistiske. Prosjektleder Sverre Løvåsdal i Drammen kommune er forberedt på ubehagelige overraskelser.

- Det er en viss spenning rundt anbudsinnbydelsen, men vi bekymrer oss ikke på forhånd, sier han. - Vi har lagt inn noen reserver. Først når vi får inn prisene kan vi se om det er tilstrekkelig.

- Er det mulig å få hjelp utenfra hvis de norske entreprenørene svikter?

- Det er fullt mulig. Nederlenderne har vært med på å bygge flere store stålbruer i Norge de siste årene, sier Løvåsdal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.