ELEKTRISK

Youtube-stjerne bygger om Tesla Model 3 til pickup

Se Tesla som bygges om til Truckla.

Simone Giertz, bygd en splitter ny Tesla Model 3 om til en kjøreklar pickup-truck ved navn Truckla.
Simone Giertz, bygd en splitter ny Tesla Model 3 om til en kjøreklar pickup-truck ved navn Truckla. Foto: Skjermdump fra YouTube-video
Av Laurids Hovgaard, Ing.dk
20. juni 2019 - 16:58

Med hjelp fra venner og en vinkelsliper har dronningen av dårlige roboter, Simone Giertz, bygd en splitter ny Tesla Model 3 om til en kjøreklar pickup-truck ved navn Truckla.

– Jeg vet ikke om dette blir det smarteste eller dummeste jeg noensinne kommer til å foreta meg, er innledningen til Youtube-stjernen Simone Giertz i en ny 30 minutter lang video hvor hun viser hvordan hun har bygd om en ny Tesla Model 3 til en pickup-truck. 

Hvorfor? Fordi hun gjerne vil kjøre elektrisk, og trenger et lasteplan til verktøyene og maskinene sine.

– Jeg ville svært gjerne ha en elektrisk pickup-truck, og mer spesifikt vil jeg gjerne ha en Tesla pickup. Men de har ennå ikke kunngjort at en slik kommer, og selv om ryktene sier at de vil lage en i sommer, kommer det til å gå år før vi kan kjøpe den. Elon Musk, jeg utfordrer deg til å lage verdens første funksjonelle Tesla pickup, sier hun optimistisk i begynnelsen av videoen. 

Simone Giertz er 29 år og kommer fra Sverige. Hun bor i dag i San Francisco, hvor hun lager Youtube-videoer til de 1,6 millioner abonnementene sine. Hun er egentlig mest kjent under navnet The Queen of Shitty Robots, fordi hun i beste gjør-det-selv-stil bygger roboter som ofte gjør mer skade enn gagn. De lages for eksempel for å klippe hår, ta oppvasken eller skjære grønnsaker.

Tesla Norway fikk et resultat før skatt på 219 millioner kroner i 2023.
Les også

Svakere år for Tesla Norge: Betaler likevel ut 605 millioner i utbytte

Enklere enn med forbrenningsmotor

Selv om videoen bare varer en halv time, har det tatt Simone Giertz et års tid å planlegge ombygningen. Hun har også fått hjelp fra en rekke andre produsenter, blant annet Rich Benoit, som driver Youtube-kanalen og verkstedet Rich Rebuilds, hvor han bygger om Teslaer og andre elbiler.

Resultatet kan man se i en kort falsk reklame-video for Truckla, som Simone Giertz kaller sin nye Tesla pickup.

Ifølge Simone Giertz har det vært enklere å bygge om en elbil til en pickup-truck, enn hvis bilen hadde hatt en forbrenningsmotor, fordi batteriet gir en ekstra strukturell stabilitet til bilen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Men ombyggingen foregikk likevel ikke helt uten problemer, og siden Giertz og teamet hennes hadde fjernet den øverste delen av Teslaens hekkparti, måtte de deretter i gang med å stive av andre deler av karosseriet for å unngå at bilen klappet sammen. 

«Jeg elsker tacos, men en Tesla-taco vil nok ikke være den beste», sier Simone Giertz i Youtube-videoen.

Selv om Trucklaen er kjøreklar nå, blir den først for alvor helt ferdig i juli, når Simone Giertz satser på å bruke bilen som hverdagsbilen sin.

Artikkelen ble først publisert på Ingeniøren.dk

Tesla Model 3 er blant bilene som produseres i Kina og importeres til Europa. Produsenten varsler nå at prisene vil gå opp i EU.
Les også

Tesla varsler økt pris som følge av EUs Kina-toll

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.