Wirtgen solgt til John Deere

Wirtgen-konsernet er solgt til amerikanske Deere & Company, eierselskapet bak traktorgiganten John Deere.

1. juni 2017 - 13:41

I en pressemelding fra Wirtgen-konsernet opplyses det at Wirtgen har solgt hele konsernet til Deere & Company.

Stefan Wirtgen, administrerende direktør og en av de to brødrene som har eid Wirtgen, forteller: -Wirtgen-konsernet har en sterk arv innen teknologi og innovasjon, og er i dag markedsledende innenfor våre produktgrupper. Vi valgte Deere som kjøper med hensyn på Wirtgens organisasjonen og med full trygghet for at Deere vil videreføre suksessen til Wirtgen-konsernet og våre ansatte over hele verden.
Hans bror, Jürgen Wirtgen, administrerende partner hos Wirtgen, legger til:  

-Vårt firmas styrke og suksess kommer fra dedikerte medarbeidere, som er fokusert på å bidra kundene til å lykkes i deres arbeid på veger. Vi tror at dennehandelen gjør at selskapet kan lykkes godt i fremtiden - uavhengig av familiens eierskap.


Deeres plan er å opprettholde Wirtgen-konsernets eksisterende merkevarer, ledelse, produksjonsfotavtrykk, ansatte og distribusjonsnettverk. Den samlede virksomheten forventes å ha nytte av å dele beste praksis innen distribusjon, produksjon og teknologi, samt i omfang og effektivitet i driften.


Wirtgen-konsernet har fem merker med markedsledende maskiner over for ulike deler av vegbyggingssegmentet, som spenner over prosessering, blanding, belegg, komprimering og rehabilitering. Dette er Vögele utleggere, Wirtgen fresere, Hamm valser, Kleeman mobilknusere og Benninghoven asfaltverk.

Wirtgen-konsernet har mer enn 8000 ansatte og selger produkter i mer enn 100 land. Selskapet er markedsledende i Norge innenfor maskiner til asfaltbransjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.