DATA

Volvo starter storstilt testing av selvkjørende biler

Den svenske bilprodusenten skal snart sette vanlige forbrukere bak rattene til bilene.

Slik ser testbilene til Volvo ut.
Slik ser testbilene til Volvo ut. Bilde: Volvo
28. apr. 2016 - 16:12

Google er kanskje de som har fått mest oppmerksomhet når det gjelder selvkjørende biler, men mange andre jobber også med forskjellige varianter av teknologien. En av dem er svenske Volvo, som har fiklet med selvkjørende biler i årevis. Nå skal selskapet ta et stort steg mot å få bilene ut på veiene.

I en fersk pressemelding kunngjør selskapet at de skal i gang med en omfattende testing av sine selvkjørende biler i Storbritannia neste år.

Programmet har fått navnet «Drive Me London».

Vanlige familier

Det spesielle med den storstilte testingen er at den ikke skal foregå under «kontrollerte» omgivelser, men derimot utføres av vanlige familier som skal bruke bilene på offentlige veier.

Teknologien vil gjøre det mulig å slappe av for sjåføren, men skal også føre til mye høyere trafikksikkerhet. <i>Foto: Volvo</i>
Teknologien vil gjøre det mulig å slappe av for sjåføren, men skal også føre til mye høyere trafikksikkerhet. Foto: Volvo

Under testingen skal det samles inn store mengder data som Volvo skal bruke til å videreutvikle den selvkjørende bilteknologien for å gjøre den best mulig tilpasset dagligdagse, realistiske omgivelser.

Drive Me London-programmet starter i begynnelsen av 2017 med et begrenset antall «semi-autonome» biler, og deretter skal disse suppleres av 100 fullstendig selvkjørende modeller i løpet av 2018.

Teknologien bygger på Volvos «Intellisafe Autopilot».

Vil eliminere trafikkskader innen 2020

Dette er et system som benytter en kombinasjon av kameraer på alle sidene av bilen, laserskannere, ultrasoniske sensorer og 360-graders radarer til å hente inn informasjon om omgivelsene. Systemet bruker også et svært detaljert, nettskybasert 3D-kart til å orientere seg.

Satsingen på selvkjørende biler er et viktig ledd å øke trafikksikkerheten, noe Volvo lenge har vært kjent for å fokusere på.

Selskapet sikter mot at ingen skal bli drept eller pådra seg alvorlige skader i en ny Volvo innen år 2020, noe de autonome bilene altså skal bidra til.

Som selskapet peker på vil innføringen av selvkjørende biler avhenge av nødvendige endringer i lovverk og reguleringer fra myndighetenes side. Mer informasjon om Volvos satsing på selvkjørende biler finner du i videoen under.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.