ELBIL

Volkswagen tar tilbake knappene i bilene

Bilfabrikantens administrerende direktør har uttalt at berøringsskjermer i interiøret har skadet selskapet, ifølge britiske Autocar.

Den tyske bilfabrikanten sier de ønsker å gjeninnføre flere fysiske knapper for å styre klimaanlegg og andre funksjoner i interiøret på bilene fremover.
Den tyske bilfabrikanten sier de ønsker å gjeninnføre flere fysiske knapper for å styre klimaanlegg og andre funksjoner i interiøret på bilene fremover. Foto: ingo barenschee
Magnus RossMagnus RossJournalist
20. des. 2023 - 08:33

I Volkswagens nye elektriske konseptbil ID 2all har designerne gjeninnsatt de fysiske knappene som i stor grad har blitt borte i moderne biler de siste årene.

Nå sier selskapets designer Darius Watola at de også vil følge dette designelementet for interiør i samtlige nye modeller, ifølge det britiske nyhetsstedet autocar.co.uk.

Kundene ønsker flere fysiske knapper, ifølge interiørdesigner for Volkswagens konseptbil ID 2all. <i>Foto:  Ingo Barenschee/Volkswagen</i>
Kundene ønsker flere fysiske knapper, ifølge interiørdesigner for Volkswagens konseptbil ID 2all. Foto:  Ingo Barenschee/Volkswagen

Det nye interiøret i Volkswagen ID 2all har en rekke fysiske og bakgrunnsbelyste knapper for klimakontroll, og en roterende kontroller på midttunnelen for å styre skjermen på dashbordet over.

Berøringsskjermene som kom med i bilfabrikantens Mk8 Golf og ID 3, har vist seg å være upopulær blant kundene, og skal ha ført til at selskapet nå gjeninnfører de fysiske knappene.

Konseptbilen ID 2all ble vist offentlig for første gang 15. mars i år og skal etter planen komme i produksjon innen 2026. 

Ifølge selskapets nettside skal bilen ha en startpris på 25.000 euro, omtrent 280.000 norske kroner, og en rekkevidde på 450 km. 

Ronny Wilhelmsen, parlamentarisk leder (Ap) på Sametinget.
Les også

Metoden kan bli aktuell igjen: Brent kalk forvandlet undervannsørken til tareskog

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.