ELBIL

Volkswagen oppdaterer den elektriske SUV-en

Kommer i 2020.

Den nye versjonen av elbil-SUV-konseptet I.D. Crozz.
Den nye versjonen av elbil-SUV-konseptet I.D. Crozz. Bilde: Volkswagen

De har ikke vært beskjedne med elbilkonseptene sine, og nå presenterer Volkswagen en oppdatert versjon av sitt elbil-crossover-konsept I.D. Crozz på bilmessen i Frankfurt.

I.D. Crozz ble først vist frem i april i år, under bilmessen i Shanghai i Kina. Til Frankfurt har de tatt med seg en utgave som har fått en design som ser ut til å ligne mer på et produksjonskjøretøy enn en luftig visjon.

Bilen er som en liten SUV, men skal være mindre enn Volkswagen Tiguan utvendig. Innvendig skal bilen ha like mye plass, hevdet de i april.

Produksjonsutgaven basert på konseptet skal komme i salg i 2020. Konseptet har nå fått en mer definert front og hekk, og om vi tolker Volkswagen riktig, er det omtrent som dette den ferdige utgaven vil se ut.

500 kilometer

Konseptet er utstyrt med mulighet for selvkjøring, kalt I.D. Pilot, som skal kunne aktiveres og deaktiveres ved å snakke til bilen. 

Talekommandoer skal også kunne brukes til å låse opp bilen, åpne dører og annet.

VW I.D. Crozz.

Bilen har helelektrisk drivlinje med firehjulstrekk. Den har en motor på hver aksling. Motoreffekten er maksimalt 225 kilowatt, topphastigheten 180 kilometer i timen, og rekkevidden 500 kilometer etter den infamøse og snart utfasede NEDC-kjøresyklusen. 

Batteriet skal kunne lades fra tomt til 80 prosent på en halvtime.

Kjøreegenskaper som en Golf GTI

Volkswagen hevder at bilen takket være ideell vektdistribusjon skal ha kjøreegenskaper på linje med Golf GTI.

Volkswagen har en større elbiloffensiv på vei. Innen 2030 skal alle modeller i hele konsernets bilmerkeportefølje leveres som elbilvariant.

Volkswagen I.D.-serien er utviklet som elbiler fra bunnen av, og blir første del i den nye bølgen elbiler fra tyskerne. Den første, som bare heter I.D. skal komme i 2019. Deretter kommer Crozz i 2020, og senere familiefrakteren Buzz i 2022.

Under en pressekonferanse i går kveld understreket Volkswagen-sjef Matthias Müller at Volkswagen forplikter seg til elektrifisering, og at de skal investere 20 milliarder euro i utvikling av elektrifiserte biler, fabrikkoppgraderinger og batteriteknologi frem mot 2030.

  • Les flere artikler om elbil.