ELBIL

Volkswagen øker elbilproduksjonen

Innfører flere skift ved fabrikken.

Fra produksjon av ID.3 i Zwickau.
Fra produksjon av ID.3 i Zwickau. Foto: Volkswagen AG
Marius ValleMarius ValleJournalist
27. feb. 2021 - 12:12

I sommer innføres et tredje skift i Volkswagens Zwickau-fabrikk, skriver Electrive.net

Det betyr at produksjonen av MEB-baserte elbiler øker fra rundt 800 til 1400 biler om dagen. Dette er en stor fabrikk med flere produksjonshaller. I denne omgang er det produksjonen i hell 6 som skal økes ved å innføre et tredje skift. Dette er gjort i andre produksjonshaller allerede.

Det er elbilene ID.3 og ID.4 som produseres i Zwickau. I løpet av noen måneder starter også produksjonen av andre MEB-baserte elbiler fra Audi og Seat, antakeligvis Q4 E-Tron og Cupra Born. I tillegg er det kjent at førproduksjonen av sedanutgaven av ID.4, kalt ID.5, er i gang.

Nøyaktig hvordan produksjonen vil fordeles mellom de ulike merkene, er ikke kjent. Det er sannsynlig at en stor del av produksjonen vil være ID.4.

Skal doble elbilsalget

Volkswagens elbil-salgsmål for 2021 innebærer en dobling sammenlignet med 2020. Mens elbilandelen var tre prosent i fjor, planlegger de seks til åtte prosent i år. 

Det betyr trolig at de har mål om å selge rundt 745.000 elbiler i 2021, skriver Bloomberg. Det betyr i tilfelle at de forventer å selge like mange elbiler som Tesla i år.

Foruten ID-modellene, består Volkswagens elbilutvalg av biler som Audi E-Tron, Porsche Taycan og Skoda Enyaq. ID.4 blir den første elbilen fra Volkswagen-merket som skal selges globalt, og skal også produseres i USA.

Forbrukerrådet får mange klager fra Tesla-eiere.
Les også

Tesla på klagetoppen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.