NYHETER

Volda Maskin langt foran konkurrentene

Volda Maskin ligger svært godt an til å få kontrakten på etablering av miljøgate i Ulsteinvik på Sunnmøre. Et anbud på 41,029 millioner kroner gir en ledelse på over 12 prosent til nærmeste konkurrent.

Det er variable forhold for fotgjengere i Ulsteinvik i dag. Når neste år er omme, er det et bredt fortau på begge sider av fylkesveg 61. (Foto: Google)
Det er variable forhold for fotgjengere i Ulsteinvik i dag. Når neste år er omme, er det et bredt fortau på begge sider av fylkesveg 61. (Foto: Google)
5. apr. 2013 - 08:27

Tre entreprenører har gitt pris på oppdraget. Alle er fra Sunnmøre. Ufo Entreprenør fra Ålesund ligger på andreplass med et anbud på 46,135 mill. Høyest ligger Aurvoll og Furesund fra Herøy med 47,074 mill.

Ulsteinvik er kommunesenter i Ulstein. Strekningen som skal bygges om er hovedgata i tettstedet. Den er kjent både som Sjøgata og fylkesveg 61. Utbyggingen omfatter 800 meter av denne gata pluss ca. 200 meter av sidegatene.

I dag er det varierende tilbud til fotgjengere i Sjøgata. Noen steder er det fortau, noen steder er det en separat gangveg og noen steder er det ingen ting. Når skal det bli fortau med 3-3,5 meters bredde på begge sider av gata. Noe av arealet som trengs til utvidelsen får man ved å stramme opp og snevre inn kjørebanen.

Som navnet mer enn antyder, går Sjøgata langs sjøen. Behovet for bedre forhold for myke trafikanter vil øke når et nytt boligkompleks på utfylt område i sjøen blir tatt i bruk.

To av kryssene mellom Sjøgata og kommunale veger skal bygges om til rundkjøringer. Under den ene skal det støpes en 50 meter lang kulvert for en elv.

For øvrig består oppdraget blant annet i å sette ned 4 070 meter kantstein av naturstein, montere 37 gatelys og ca. 60 skilt og plante ca. 2 000 busker og trær. Gangfeltene blir opphøyde.

Omfattende masseutskifting inngår i oppdraget. Som vanlig er når Vegvesenet setter i gang slike anlegg, har kabeletatene hevet seg på. Det blir store fellesgrøfter hvor det blant annet skal legges fiber og et helt nytt fjernvarmeanlegg.

Prosjekteringen er utført av AG Plan og Arkitektur i Ørsta. Statens vegvesen er byggherre. Både Møre og Romsdal fylke, Ulstein kommune, Telenor og Tussa Energi deltar i finansieringen. Jobben skal være gjort innen utgangen av 2014.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.