BYGG

Virke frykter for byggevarehusene: − Går et krevende år i møte

Det har blitt dyrere å bygge, boligprisutviklingen er svak og renta høy. Dermed sliter byggevare-forhandlerne, melder Virke.

Selv om privatmarkedet ser ut til å ta seg noe opp, kommer bransjen til å slite. Nå ber Virke myndighetene om å ta grep.
Selv om privatmarkedet ser ut til å ta seg noe opp, kommer bransjen til å slite. Nå ber Virke myndighetene om å ta grep. Illustrasjonsfoto: Knut Bjørheim
29. jan. 2024 - 11:57

Med færre boligprosjekter sliter byggevarehusene. Siste tredel av 2023 falt omsetningen med 11,3 prosent sammenliknet med samme periode i 2022.

Selv om bransjen forventer en viss bedring av privatmarkedet for 2024, frykter de for utviklingen.

− Utviklingen har vært i tråd med våre prognoser og viser at 2023 ble et år med kraftig fall i byggevaremarkedet. Selv om vi venter at privatmarkedet snur oppover fra andre halvår, tror vi fortsatt det blir krevende for proffmarkedet i 2024, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel, i en pressemelding.

Hun frykter konsekvensene kan blir store på lang sikt om verdifull kompetanse forsvinner, og hun ber myndighetene ta grep.

− De svake utsiktene er en utfordring, og vi oppfordrer derfor myndighetene til å igangsette flere offentlige byggeprosjekter, innenfor en ramme som ikke forhindrer rentenedgang. I tillegg bør det satses tungt på energieffektivisering, særlig i eksisterende bygg, sier Koksvik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Les også

UiB-studie: Brexit førte til at utslippene fra den norske makrellflåten doblet seg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.