DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Vinteren er i gang over hele landet: Salting og brøyting fra sør til nord

Norge våknet opp til glatte veier i sør og snøfall i nord.

Det brøytes og saltes over hele landet mandag morgen etter meldinger om snøfall og glatte veier.
Det brøytes og saltes over hele landet mandag morgen etter meldinger om snøfall og glatte veier. Illustrasjonsfoto: Knut Opeide, Statens vegvesen
NTB og PER HELGE SEGLSTEN
28. okt. 2019 - 10:17

I morgentimene mandag meldes det om mange trafikkulykker flere steder. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og politiet ber bilister kjøre forsiktig.

Både på Østlandet, på Sørlandet, i Møre og Romsdal og i Finnmark melder Meteorologisk institutt om at det kan være vanskelige kjøreforhold mandag morgen.

Politiet i Oslo melder mandag morgen om en kjedekollisjon på E18 ved avkjøring til Asker. Totalt var fem biler involvert i kollisjonene, og alle bilene kjørte i samme retning. En person klaget over smerter i nakken, men ingen ble alvorlig skadd. Ulykken førte til kødannelse før bilene ble fjernet fra ulykkesstedet.

Farevarsler

På Billingstadsletta i Asker kolliderte en buss med en lastebil. Kollisjonen førte til store materielle skader, men ingen personskader. På E18 i Lier kjørte to biler i hverandre da den ene kjørte inn i den andre bakfra. Det er ikke meldt om personskader.

Fra Vegtrafikksentralen i Region øst får Veier24 opplyst at disse kollisjonene ikke skyldes kjøreforholdene, og at det stort sett er meldt om tørre og bare veier på Østlandet.

For Møre og Romsdal, Trøndelag og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark har Meteorologisk institutt sendt ut farevarsel om kjøreforholdene.

Et større snøfall søndag ettermiddag er årsaken til de vanskelige kjøreforholdene i de to første fylkene, mens i Finnmark er det et lavtrykk som treffer land, kombinert med sterk vind, kraftige snøbyger og snøfokk som fører til vanskelige kjøreforhold.

Vegtrafikksentralen i Region Nord forteller til Veier24 at det er satt i gang brøyting og strøing flere steder på grunn av snøvær og meldinger om glatte veier. Senere i dag regner man også med at brøyteentreprenørene i Finnmark må ut på veien, ettersom det er meldt kraftig vind og snø i fylket.

 I Trøndelag er det brøyting og salting særlig i Trondheim-området, etter snøfallet der.

Politiet advarer

På riksvei 65 i Surnadal frontkolliderte to personbiler ved åttetiden, melder politiet, som opplyser om en god del snøslaps langs veien. De to personene i bilene ble kjørt til legevakt for sjekk.

Også i Agder melder politiet om glatt veibane på E18, og Vegtrafikksentralen i Region sør forteller til Veier24 at det foregår salting flere steder i fylket.

Politiet melder til NTB at det har vært trafikkulykker både i Grimstad, Mandal, Omre, Lillesand og Kristiansand, men det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet i Agder advarer dog mot glatte veibaner og ber bilister om å kjøre forsiktig.

Også Vest politidistrikt melder om glatte veier i Bergen og omegn, og Vegtrafikksentralen forteller Veier24 at entreprenørene er ute og salter i Askøy og andre steder i området.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.