KLIMA

Vil ta opp Bellona-kritikk med Borten Moe

ER UENIG: Liv Signe Navarsete stiller seg ikke bak Borten Moes kritikk av Bellonas tanker om energipolitikken.
ER UENIG: Liv Signe Navarsete stiller seg ikke bak Borten Moes kritikk av Bellonas tanker om energipolitikken. Bilde: Scanpix
1. sep. 2011 - 10:48

Sp-leder Liv Signe Navarsete vil ta opp kritikken mot miljøbevegelsen med partikollega olje- og energiminister Ola Borten Moe. Hun er særlig uenig i kritikken av Bellona.

– Kjelker i veien

Borten Moe sa denne uka at han har sett seg lei på motstanden fra miljøbevegelsen mot å investere i nytt høyspentnett, vannkraftverk og vindmølleparker.

– Jeg opplever at miljøbevegelsen aktivt legger kjelker i veien for at vi skal lykkes med våre ambisiøse fornybare mål, sa Borten Moe.

– Farer med løgn

Bellona-leder Frederic Hauge slo hardt tilbake og kalte Borten Moe for en løgner.

– Vi er for monstermaster, bio, skoghogst, småkraft og vindmølle-utbygging og finner oss ikke oss i at en statsråd farer med løgn om hva Bellona står for, sa Hauge til NRK onsdag.

Vil ta opp saken

– Det er riktig at Frederic Hauge og Bellona har stilt seg bak og vært positiv både til monstermaster og fornybar energi. Hauge har et langt mer pragmatisk syn enn mange andre i miljøbevegelsen. Jeg stiller meg derfor ikke bak kritikken av Hauge når det gjelder den del av energipolitikken, sier Navarsete til VG Nett.

Hun sier også at hun vil møte Borten Moe og ta opp saken med ham.

To tanker samtidig

Hun vedgår at Sp har programfestet redusert utvinning, men mener det ikke forhindrer fortsatt olje- og gassutvinning.

– Det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Vi må evne å balansere vårt mål om å bli verdensledende på fornybar energi, og det at vi fortsatt er en olje- og gassnasjon. Det er fortsatt stort behov for vår olje- og gass, og vi må greie å få til begge deler, sier Navarsete.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.