BYGG

Vil stoppe snøen med duk

Leif Hamnes
17. apr. 2008 - 15:45

– Teknisk sett og for snøtyngdens del er det ikke noe problem. Men tribunenes iboende bæreevne og forventet snømengde avgjør i stor grad hvor dyrt det blir, sier daglig leder Jøran Sommerseth.

Det relativt ferske firmaet står blant annet bak duktaket på Akerhallen i Molde og flere andre såkalte plasthaller. Hallmaker markerte seg også i offentligheten gjennom et spektakulært forslag til overbygging av Holmenkollen.

Dobbeltkrumme flater

– Plasthallene er enkeltkrummet duk som fungerer best på haller med hel bærebue uten tribuner. Men med dobbeltkrumme dukflater, som vi blant annet har levert på Rena Leir, Oslo havn og Hydro i Porsgrunn, er ikke snømassene noe problem. Egenvekten av konstruksjonen blir lavere enn ved takplater, og framdriften er raskere. Det bør kunne gi noe lavere kostnader, tror Sommerseth.

Hallmaker var på et tidligere tidspunkt også et alternativ for Fornebu Arena-taket.

– På fornebu vektla man isolasjonsevne, og valgte da en annen løsning, sier han.

Contiga tvilende

Den foretrukne leverandøren på Fornebu Arena, Contiga, sår tvil om Hallmakers prisanslag. Selv har firmaet blant annet Ullevaal stadion, Kongsvingerhallen og Manglerudhallen, foruten Fornebu Arena, på referanselista.

– Også platetak kan presses ned i pris. Mange løsninger blir dyrere på grunn av arkitekters og utbyggeres krav til estetikk. Jeg tror dessuten de færreste ønsker å bruke flere titalls millioner kroner på et tak uten varmeisolering. Da sitter man igjen med en ren idrettshall, og reduserte flerbruksmuligheter, sier markedsdirektør Jørn Høiback.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.