KLIMA

Vil pumpe ut sementen

Truls Tunmo, Stein Jarle Olsen
19. nov. 2008 - 11:20

Crete Cement er utvilsomt i ferd med å synke, der det ligger ved Fagerstrand på Nesodden, opplyser Teknisk Ukeblads reporter Truls Tunmo, som er på Nesodden.

Synker

Han har snakket med flere på stedet som mener at det ikke er noen tvil om at lasteskipet ligger lavere i vannet nå enn bare for en time siden.

– Jeg kom hit rundt klokken ti, og kunne da lese hele navnet akterut på båten. Det kan man ikke nå lenger, sier øyenvitne Anne Kristine Hagen.

Vanskelig

Talsmann Per Rønnevig i Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS sier til TU.no at båten nok vil bli vanskelig å heve dersom den synker og sjøvann kommer i kontakt med de over 5000 tonnene sement i lasten.

– Vi jobber imidlertid med å få på plass et tilsvarende fartøy som har utstyr for å pumpe over lasten. Det betyr at også oljen om bord vil kunne pumpes ut. Det er ikke påvist hull i skroget som kan gi lekkasjer, og vi jobber intenst for å redde båten, sier han.

– Optimist

Rønnevig påpeker at rederiet er klare på hvordan de prioriterer.

– Først besetning, så miljøet, og til sist fartøyet. Besetningen er nå i god behold, og vi prøver derfor å bevare miljøet. Jeg er optimist, og gir meg ikke før båten synker, sier han.

Les også: Sementen er ikke farlig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.