INDUSTRI

Vil ikke selge i Asia

SKIFTE:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog til fordel for Statkraft.
SKIFTE:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog til fordel for Statkraft. Bilde: Bendiksby, Terje
Per Erlien Dalløkken
12. des. 2007 - 10:35

Tirsdag ble det kjent at Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik har brukt en halv milliard kroner på å sikre seg vel fem prosent av aksjene i Norske Skog.

Union begeistring med hemmelig plan

Ifølge flere medier er trioens strategi å splitte opp Norske Skog og selge eller børsnoterte virksomheten i Asia, som er spredt på Sør-Korea, Kina og Thailand.

- Lite attraktivt

Eventuelle planer om å selge kritiseres nå av Norske Skog-ledelsen:

- På grunn av rådende markedsforhold i regionen, særlig i Kina, er det ledelsens vurdering at et rent salg vil være lite attraktivt og at en vellykket børsnotering vil være avhengig av at det samtidig gjennomføres andre strukturelle grep, skriver ledelsen i en pressemelding.

Vurderer Asia selv

Meldingen kommer fordi selskapet «i lys av enkeltaksjonærers uttalelser om Norske Skogs virksomhet i Asia ønsker å sikre at det er lik og fullstendig informasjon i markedet om dette».

Samtidig kommer det fram at Norske Skog i sitt sparearbeid også har vurdert muligheten for restrukturering og separat børsnotering av virksomheten i Asia.

- Dette arbeidet har høy prioritet, samtidig som det må forventes at det vil ta noe tid å komme frem til en god, helhetlig struktur for virksomheten i Asia, heter det i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.