ENERGI

Vil ha vindklynge

Vindkraft-industrienmå samles i en næringsklynge, mener avdelingsdirektør Tor Mühlbradt i SND.
Vindkraft-industrienmå samles i en næringsklynge, mener avdelingsdirektør Tor Mühlbradt i SND.

25.-26. november skal han både innlede over dette emnet og være møteleder på konferansen Næringsutvikling med ny energiteknologi 2002 i Oslo.

- Målet på tre terawattimer innen 2010 vil kreve åtte milliarder kroner i investeringer. Norske industribedrifter bør ta sin del av kaka, slik at ikke alle produkter og all kompetanse må importeres fra Danmark og andre land på Kontinentet.

Han viser til at de danske vindturbinene stort sett er bygd over samme lest. Men norsk natur og værforhold er spesielle:

- Dette bør være mulig å utnytte til egen fordel gjennom å utvikle kostnadseffektive løsninger beregnet for ekstreme værforhold. Og takler man et krevende hjemmemarked, bør også mulighetene åpne seg på eksportmarkedet. Her er det etablering av næringsklynger kommer inn.

Sammen med Norges forskningsråd og Selskapet for industrivekst (SIVA) har SND satt i gang Arena-programmet. Målet er å få aktørene til å samarbeide og stimulere bedriftene til å sette i gang innovasjonsprosesser i regionale næringsmiljøer. Programmet skal arbeide for at det blir lettere å sette i gang innovasjonsprosesser innenfor en næringsklynge.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.