NYHETSBREV

Vil ha norsk krafttak for industri

– Dette er det vi trenger i Norge for å være konkurransedyktige i fremtiden. Initiativet er kjempebra.

Joachim Seehusen
12. apr. 2015 - 22:33
Vis mer

Slik reagerer Henning Grorud, administrerende direktør hos Phoenix Contact på initiativet Sintef Manufacturing og Norsk Industri sammen har tatt for å få frem en norsk versjon av tyske Industrie 4.0, og tilsvarende programmer i andre land. Se faktaboks.

Grorud peker på at selv om vi er i en fase der en rekke industribedrifter har faset ut produksjonen, er det slett ikke alle som har bare gode erfaringer.

– Det krever mye administrasjon, og noen har erfart at det koster mer enn det smaker. Råvarene koster mer eller mindre det samme verden over, vi må klare å produsere billigere. Vi må automatisere, og det er vi gode til i Norge.

Les om: Økende interesse for Industrie 4.0

De gode historiene

Han bruker egne erfaringer som grunnlag. Ingen del av Phoenix Contact selger så høy andel PLS-er, Ethernet-løsninger og industrielle pc-er som den i Norge.

– Det viser at mange norske industrielle ledere våger å prøve. Vi som leverandører kunne absolutt blitt flinkere til å fortelle de andre om hvilke muligheter vi kan tilby.

Grorud peker på at nasjonen har samlet en spisskompetanse fra olje- og gassindustrien som er i ypperste klasse, og at også fiskeoppdrett ligger helt i tet når det gjelder vellykket automatisering.

Ifølge Grorud er utfordringen å trekke denne kompetansen inn i øvrig industri og sørge for at industriledere får kjennskap til hvilken kompetanse automatiseringsbransjen sitter på.

– Det er bra at Ifea er bllitt en del av Norsk Industri, vi er vel så mye teknologipartnere som utstyrsleverandører. Den informasjonen må beslutningstakerne få. Ifea bør ta et initiativ. De har min fulle støtte, og jeg vil gjerne bidra selv. Jeg ser en fremtid som er lys.

Les om: Hvordan kan norsk industri få lavere utslipp i fremtiden?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.