KRAFT

Vil ha Norge i tet på fornybar energi

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen snakket med TU.no før han dro til Beijing-OL. Ministeren sier han vil jobbe for å få ned utslippene fra oljesektoren.
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen snakket med TU.no før han dro til Beijing-OL. Ministeren sier han vil jobbe for å få ned utslippene fra oljesektoren. Bilde: Camilla Aadland

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mener Norge har et godt utgangspunkt for å bli ledende på fornybar energi. TU.no snakket med Riis-Johansen før han dro til OL i Beijing.

- Mye kunnskap

– Vi har mye kunnskap og teknologi fra offshorenæringen som kan bli svært nyttig. Vi kan for eksempel transportere strøm og annen energi over store avstander. De kvantesprangene vi allerede har gjort, vil gjøre at vi raskere kommer videre, sier olje- og energiministeren.

Ministeren understreket at han vil jobbe for å få ned utslippene fra oljesektoren og for å få ny energi på plass.

– Innen energi er det nye kvantesprang som trengs. Da tenker jeg på havvindmøller og på jobbingen som skjer innen vindkraftsektoren. Jeg tror vi vil få kvantesprang her, slik som vi har hatt offshore, sier Riis-Johansen.

Norge i tet

Han har spesielt stor tro på Norges muligheter innen offshorevind:

- På dette området kommer mye av teknologien vi nå bruker til å være overførbar, og leverandørindustriens kompetanse på det å operere i tøffe havområder vil være svært verdifull og nyttig i forhold til å bringe Norge i tet på et nytt område - i likhet med det vi er og har vært på olje og gass, sier han.

Se videointervjuet her.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.