KARRIERE

Vil ha mer yrkesrettet bachelor

Kunnskapsdepartementet og ministrene Bård Vegar Solhjell og Tora Aasland ønsker mer samarbeid mellom næringsliv og studiesteder.
Kunnskapsdepartementet og ministrene Bård Vegar Solhjell og Tora Aasland ønsker mer samarbeid mellom næringsliv og studiesteder. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
27. mai 2009 - 14:42

Regjeringen lanserer i juni sin kompetansemelding, og forskningsminister Tora Aasland ønsker å gjøre norske studier mer yrkesrettede, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det har vært for stor avstand mellom teori og praksis ved studiene. Nå gjør vi noe for å bedre på dette, sier Aasland.

Samarbeidsråd

Hun har besøkt samtlige av Norges 35 statlige universiteter og høyskoler, og mener man nå må samarbeide tettere med næringslivet.

– Vi jobber med et forslag om å opprette råd for samarbeid med arbeidslivet ved alle universiteter og høyskoler. I tillegg ber vi om forslag på hvordan bachelor-graden kan bli mer yrkesrettet. Disse studiene må gjøres mer relevante slik at de passer til etterspørselen i næringslivet, samtidig som vi ikke mister den vitenskapelige forankringen i fagene, sier statsråden til ANB.

Frivillig praksis

Kunnskapsdepartementet ønsker også å innføre en ordning med frivillig praksis i deler av utdanningsløpet.

En mer yrkesrettet utdanning faller i god jord hos NITO Studentene, som har jobbet lenge for en slik utvikling.

– Vi håper det kan settes i gang en prøveordning med praksis i ingeniørutdanningen allerede for studieåret 2009/2010, sier studentleder Emanuel Rygg til NITOs nettsider.

Øker kvaliteten

Han sier at organisasjonen er svært fornøyd med at statsråden ser verdien i en større tilknytning til arbeidslivet.

– Dette er helt i tråd med hva vi har spilt inn i forhold til å øke kvaliteten og gjennomføringsgraden for ingeniørutdanningen, sier Rygg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.