KARRIERE

Vil ha åtte storuniversiteter

RAPPORT: NTNU og Gløshaugen kan bli slått sammen med høgskolene i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Ålesund, Molde og Volda.
RAPPORT: NTNU og Gløshaugen kan bli slått sammen med høgskolene i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Ålesund, Molde og Volda. Bilde: Gorm Kallestad / Scanpix
Dag Yngve Dahle
21. jan. 2008 - 08:10
Vis mer

Åtte - ti større universiteter er altså medisinen Stjernø-utvalget foreslår for å bedre det norske utdanningstilbudet, melder NRK.

Ingen deling

Hittil har vi hatt en deling mellom universiteter og høyskoler. En slik deling blir altså historie dersom utvalget, som ble utnevnt av regjeringen i 2006, får gjennomslag for forslagene.

Utdanningsinstitusjonene skal få være med i diskusjonen om hvilke skoler som skal slås sammen. Avgjørelsene må være tatt innen 1. januar 2010.

Da skal regjeringen få det siste ordet, og avgjøre hvilke institusjoner som skal slås sammen. Frivillighet er ikke aktuelt.

- Det er vanskelig å peke på en frivillig reform i Norge som har ført til særlige resultater, sier Steinar Stjernø, utvalgets leder, til NRK.

Kvalitet

Bakgrunnen for at sammenslåinger ifølge utvalget er nødvendig, er at Norge har for mange små fagmiljøer som konkurrerer med hverandre.

Stjernø-utvalget vil altså sammen kreftene.

- I den økende internasjonale konkurransen trenger vi mer konsentrasjon. Vanligvis tenker man slik at faglige og vitenskapelige miljøer må ha en viss størrelse for at det skal være kvalitet der, sier Stjernø.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.