BYGG

Vil gjøre miljø til butikk

Joachim Seehusen
22. aug. 2006 - 07:37
Vis mer

– Ingen har så langt tatt den posisjonen. Den vil vi ha, sier direktør for AF Driftspartner, Tore Fjukstad.

AF ser et stort marked for energiøkonomisering i Norge i tiden framover.

Nye regler

– Energiprisene stiger og regelverket skjerpes. Dette skjer i et byggemarked som allerede er presset, sier Fjukstad, som tror denne satsingen vil bidra til å gi AF-gruppen et annet innhold.

I sommer startet AF forretningsenheten AF Driftspartner. Entreprenørselskapet har også kjøpt Energi & Miljøteknikk AS og Holst & Brå AS.

– Tiltak som før ikke var bedriftsøkonomisk lønnsom er det nå. Det er så langt i liten grad tenkt energieffektivisering ved oppføring av nybygg i Norge. Faktisk er mange nybygg langt mindre energieffektive enn gamle bygg, blant annet på grunn av bruken av glass.Garanterer lavere utgifter

AF Driftspartner vil gå inn og analysere eksisterende bygg.

– Vi vil finne energieffektiviseringstiltak som vi vil presentere for kunden. Eksempler her er varmepumper, nye vinduer og energistyring. Vi vil kunne ta på oss driften og garantere lavere energiutgifter.

Potensial

AF har vurdert bygningsmassen i flere kommuner og forbedringspotensialet er stort:

– Kommunene kan spare minimum 810 millioner kroner i året gjennom energieffektivisering. I fjor økte kommunenes utgifter til energi med 200 millioner kroner, sier Fjukstad, som har stor tro på at denne satsingen vil bli god butikk.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.