IT

Vil gi deg enklere saksbehandling

VIL HA FART PÅ OFFENTLIG IT: ErgoGroup-direktør Håvard Larsen og Hans dirketør Christian Holte i Direktoratet for forvaltning og IKT var i Tromsø for å holde foredrag for offentlige saksbehandlere.
VIL HA FART PÅ OFFENTLIG IT: ErgoGroup-direktør Håvard Larsen og Hans dirketør Christian Holte i Direktoratet for forvaltning og IKT var i Tromsø for å holde foredrag for offentlige saksbehandlere. Bilde: Trond Heggelnd

TROMSØ: Dersom du har fått litt tregere saksbehandling i det offentlige eller i kommunene denne uka, så er det ikke så rart.

900 saksbehandlere og ledere i kommuner, fylker, staten og offentlige etater har denne og neste uke Tromsø på sitt program ettersom Sak- og portaldagene 2008 er lagt til ishavsbyen.

Over 200 offentlige virksomheter har deltagere på konferansene, og svært mange av disse er kommuner.

Dagens løsninger ”snakker ikke sammen”

Det er i dag en drøss av forskjellige IT-systemer og applikasjoner, noen har spådd at det er nærmere 200 forskjellige løsninger, som brukes i kontakt med eller for innbyggerne.

Problemet er at mange av disse IT-løsningene ”ikke snakker sammen”. Derfor har ErgoGroup i dag lansert en ny virksomhetsplattform som ligger som et lag over de forskjellige systemene, standardene og applikasjonene,

Tar kommunene på alvor

I formiddag er det derfor lansering av plattformen i Tromsø for deltagerne på Sak- og portaldagene. I går ble det kjent at at ErgoGrops ePhorte-løsning brukes nå av 341 kommuner og statlige etater.

Virksomhetsplattformen er særlig spennende fordi den går rett i kjernen på det Komunenenes sentralsforbund sier i sitt høringsutkast til eKommune 2012 at den viktigste utfordringene for en mer effektiv offentlig sektor er sømløs overføring av data mellom portalløsninger, sak/arkivsystemer og fagsystemer, og at dette i betydelig grad vil kunne effektivisere offentlig sektor.

Microsoft med på laget

I Tromsø presenteres nå integrerte standardløsninger med ePhorte, Microsoft SharePoint, ePort og avansert søk som vil åpner nye muligheter for det offentlig sektor i Norge.

Under lanseringen var også administrerende direktør for Microsoft Norge, Knut Aaserud, tilstede.

Må følge lovverket 110 prosent

Mye av den nye plattformen baserer seg på Sharepoint, men ErgoGroup har lagt et ”bedre sikkerhetslag” på denne i forbindelse med den nye virksomhetsplattformen.

Dette har med alle de spesielle lover og regler som det offentlige Norge må forholde seg til med tanke på personvern, opplysninger om pasienter, sosialklienter og lignende.

Sikker forvaltning av dokumenter

- Stikkordene for den nye virksomhetsplattformen er bedre brukeropplevelse, samhandling på tvers mellom mennesker og organisatoriske enheter i kombinasjon med sikker forvaltning av dokumenter, sier Håvard Larsen som er sjef for ErgoGropups offentlige satsing.

Ros fra hele Norges nye IT-direktør

I går ettermiddag var hele Norges nye IT-direktør, Hans Christian Holte på plass i Tromsø for å preentere det nye Direktoratet for forvaltning og IKT.

Holte var full av lovord over det ErgoGroup har fått til i offentlig sektor med etableringen av den nye virksomhetsplattformen som selvfølgelig kan benyttes til å koble sammen løsninger fra en drøss av forskjellige IT-selskaper og konsortier.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.