IT

Vil forenkle datasenteret

PÅ JAKT: Cisco vil innta datasenteret med helt ny, billigere og mer effektiv teknologi hevder forretningsutvikler i Cisco, Nils Ove Gamlem.
PÅ JAKT: Cisco vil innta datasenteret med helt ny, billigere og mer effektiv teknologi hevder forretningsutvikler i Cisco, Nils Ove Gamlem. Bilde: Odd Richard Valmot

— Vi kan ikke fortsette å lappe videre på den gamle modellen for hvordan vi bygger et datasenter. Derfor tar vi initiativet til en helt ny og mye enklere arkitektur. Vi har erfaring med slike teknologibrudd. Da vi laserte IP-telefoni for ti år siden var det ingen som ville endre den modellen de hadde. Se hvordan det har gått. Det er dette vi skal gjenta med datasenteret, sier forretningsutvikling i Cisco, Nils Ove Gamlem.

Ny strategi

Unified Computing Server Strategy er det Cisco kaller sin nye strategi og som de store konkurrentene, og tidligere samarbeidspartnerne, HP og IBM ikke liker.

De fnyser av nykommeren på datasenteret og mener Cisco bør holde seg til nettverket i stedet for å tråkke dem på tærne og lage sine egne servere.

— I dag er tilkobling av servere og lagringsenheter og administrasjonen av den temmelig komplekse maskinvare veldig kostbar. Vi mener vi kan ved å tenke helt nytt kan fjerne temmelig mye av maskinvaren og forenkle datasenteret betydelig, sier Gamlem.

Bygge inn

Cisco vil bygge nettverket inn i datasenteret på en mye mer sentral måte og legge virtualiseringen på en sentral plass.

– Det gjør systemet mye mer energieffektivt og det gjør administrasjonen mye enklere. Vi kan administrere tusenvis av virtuelle servere og lagringsenheter fra et konsoll. Det er det ingen andre som klarer, sier Gamlem.

Blidgjør noen

Ikke alle de gamle samarbeidspartnerne blir like opprørt av Ciscos annonsering.

Lagringssystemer fra NetApp og fra EMC er med på laget og ikke minst EMCs VMware får en sentral plass i strategien, selv om Cisco vil bytte ut deres svitsj med sin egen som de mener er mye mer intelligent.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.